Exkluzív szépségtippek egy bennfentestől

Mindig is kíváncsi voltál, milyen lehet rúzsok, parfümök és szépségápolási termékek között tölteni az egész napodat? Kifaggattuk a Douglas Parfüméra marketing managerét, Szilágyi Dórát, hogy milyen szuper beauty trükkökkel láthat el téged a szépség kulisszái mögül!

Exkluzív szépségtippek egy bennfentestől

Dóra már 7 éve dolgozik a Douglas Parfümériánál. Már gyerekkora óta vonzotta a szépségipar, így nagy álma vált valóra, amikor annak idején csatlakozhatott a Douglas csapatához. A szezononként megújuló szépségvilág a mai napig lenyűgözi, és mindig izgatottan várja a nagy márkák újabb és újabb bevezetéseit, újdonságait. Ezért kifaggattuk, milyen szuper szépségtrükkjei vannak!

Szilágyi Dóra

Mi a legjobb szépségtanács, amit valaha kaptál, és amit te is szívesen megosztasz másokkal?
A megfelelő sminklemosást és az alapos arctisztítás nagyon fontosnak tartom. Amikor a Douglas-hoz kerültem, akkor sajátítottam el a háromlépéses arctisztítási „rituálét”, amely azóta a mindennapjaim része.

Melyik az a 3 termék, amiről soha, semmilyen körülmények között nem tudnál lemondani?
Nem könnyű a kérdés, sok ilyen termék van. Első a szempillaspirál – mert a megfelelő spirál segítségével tekintetünk egészen átalakul, kinyílik. Én strandon is használok spirált, persze ilyenkor a vízálló termékek közül választok. Aztán az éppen aktuális kedvenc parfümöm – jelenleg Jimmy Choo Flash – és/ vagy annak parfümös testápolója. Egy jól megválasztott illat simogatja lelkünket egész napon át! Végül pedig a szezon trendszínei közül egy körömlakk – mert csodás kiegészítő, és öltöztet. Az Isadora Wondernail lakkok között rengeteg kedvencem van.

Milyen szépségtanácsot adnál a 20 éves önmagadnak?
Azt, hogy táplálkozzak egészségesen, mert ez nem csak a közérzetemre, hanem a bőröm állapotára is kihat. Mindig is sok folyadékot ittam, de a tea és az üdítők helyett inkább több vizet kellett volna választanom.

Hogyan zajlik a reggeli szépségrutinod?
A reggeli hideg vizes arcmosást, zuhanyt és a fogmosást követően tonikkal törlöm át az arcom, melyet szérum, hidratáló gélkrém és szemkörnyékápoló követ. Miután sikerült kiválasztanom, mit veszek fel aznap, jöhet a smink. Parfümöt évszaknak megfelelően, aznapi programhoz, öltözékhez választok. Persze a kedvemtől is függ melyik üvegre esik a választásom.

Melyek a kedvenc trendszíneid jelenleg, amelyekkel szívesen kísérletezel a make upodban?
Pink szájfény, rúzs, körömlakk a favorit, de a narancs és lazac színeket is egyre többet használom. A diszkréten csillámos, selyemfényű bronzpúdereket is nagyon szeretem. Pirosító helyett, szemhéjárnyékolásra, dekoltázsra, ha sikerült egy kis napsütötte színre szert tenni ezért, ha nem akkor azért.

Mit tanácsolnál, hogyan kell kiválasztani a megfelelő illatot, amikor egy parfümériában keresgélünk?
Mindenképpen érdemes a szépségtanácsadók segítségét kikérni, hiszen ők egy pár kérdés után tudnak nekünk egy válogatást mutatni az igen széles választékból. Az illatcsíkra kifújt parfümről csak egy benyomásunk lesz, milyen is lehet az adott illat. Ha a papíron elnyerte a tetszésünket, mindenképpen érdemes a bőrünkre is kifújni belőle, hiszen akkor tudjuk igazán megtapasztalni, hogyan is alakul át az illat a bőrünkön, hiszen ami a barátnőnk bőrén például édeskéssé válik, nem feltétlen viselkedik majd ugyanúgy rajtunk.

Még több

fashion_beauty