Spirál-retro: 100 éve a csábító tekintetért

A kedvenc spirálod igazi mindentudó, de vajon te mennyit tudsz róla? Gondoltad volna például, hogy a feltalálása is egy igazi romantikus sztori? Most beavatunk a 100 éves szempillaspirál-történelembe!

Spirál-retro: 100 éve a csábító tekintetért

Oké, már az ókori Egyiptomban is imádtak sminkelni a nők, de a modern szempillaspirál megalkotásáig mégis több ezer évet kellett várni. Íme egy kis beauty-töri:


1913: Egy amerikai gyógyszerész, Tom Williams mindenáron segíteni akart hugicájának, Mabelnek, hogy meghódítsa szerelmét. Szénport és vazelint kevert össze, hogy így hangsúlyozza húga szempilláit. A sztori szerint a kiszemelt srác nem tudott ellenállni Mabel csábító tekintetének, a leleményes bátyó pedig felismerte, micsoda szépségfegyvert talált fel. A név is ismerős lehet: a Mabel és vaselline kombinációjából született meg a Maybelline márka.

20-as évek: Mindenki olyan elbűvölő tekintetre vágyott, mint a filmsztárok, ezért a szempillaspirál hamar népszerű lett. A korai szempillaspirálok összetevői (mint a terpentin és anilin) azonban folyamatosan irritálták a szemet, és a látást is károsították. Brr, téged is kirázott a hideg?

1935: Helene Winterstein-Kambersky, egy osztrák énekesnő utálta, hogy a színpadon folyton elfolyt a sminke, így megalkotta az első vízálló szempillaspirált.

1960: A Maybelline piacra dobta az első spirálját kupakba épített kefével. Korábban kis tubusban volt a krémes, fekete paszta, és kis papírpálcákkal vagy egy fogkefe-szerűséggel kellett felkenni a szempillákra. Nem lehetett egyszerű művelet, ugye?

1988: A Max Factor bemutatja az első színtelen spirált, amire a természetes smink hívei rögtön le is csaptak.

2013: Műszempilla-hatás, göndörítés, szuperdúsítás, kollagénes formula, csomómentes textúra, csillámok vagy élénk színek, rezgő kefe – Mabel nagyon irigyelne, hiszen ma már ezerféle mindentudó spirál közül válogathatsz. Te melyikre voksolsz?

Cosmo-tipp: Próbáld ki a Maybelline legújabb spriálját, a Rocket Mascarát! (Ára: 2 499 HUF)


Még több

fashion_beauty