Mi történik a bőröddel, ha sminkben alszol?

Egy hosszúra nyúlt este után te is gyakran lecsalod az arctisztítást, mielőtt bedőlsz az ágyba? Pedig ezzel ártasz a legtöbbet a bőrödnek, és ezt egy sokkoló kutatásban be is bizonyították. Csekkold le a lustaság ijesztő következményeit, hogy többet ne ess ebbe a hibába!

Mi történik a bőröddel, ha sminkben alszol?

Egy angol nő önként bevállalta, hogy egy kísérlet kedvéért egy teljes hónapig nem mossa le a sminket az arcáról lefekvés előtt. Anne mindennap használta megszokott alapozóját, szempillaspirálját és szemcerkáját, viszont az esti sminklemosót és arctisztítót elfelejthette. A kísérlet előtt és után is speciális műszerekkel vizsgálták meg az arcbőrét, és az eredmény egészen megdöbbentő volt. Anne bőre egy hónap alatt 10 évet öregedett!

A smink miatt bőre nem jutott elég oxigénhez, a hidratáló krémek sem tudtak felszívódni, így arca száraz lett, vörös foltok jelentek meg rajta, pórusai kitágultak, ráncai pedig elmélyültek. Sőt, egyszer még a szeme is begyulladt a festékmaradványok miatt. Bőrgyógyászok szerint a smink miatt a bőr nem tud éjszaka megfelelően regenerálódni, az oxigénhiány miatt a kollagéntermelés is lelassul, így felgyorsul az öregedés. Nem beszélve arról, hogy a sminkre napközben rárakódott szennyeződés eltömíti a pórusokat, így másnapra tele leszel apró pattikkal. Persze most biztos az jár a fejedben, hogy azért az nem fordulhat elő, hogy hetekig kihagyd az arctisztítást, ugye? Szakértők szerint azonban már az is felgyorsítja a bőr öregedését, ha csak néha-néha alszol sminkben, ezért inkább még a délutáni szieszta előtt is mosd le az arcod!

Még több

fashion_beauty