Hatástalanítsd a cukrokat az arckrémeddel

Tudtad, hogy a túlzásba vitt nassolás nem csak pluszkilókat, hanem ráncos pofit is eredményezhet? Szerencsére a kozmetikai ipar már felfedezett egy hatóanyagot, amivel kiiktathatod a cukrok káros hatását – legalábbis az arcodon.

Hatástalanítsd a cukrokat az arckrémeddel

Rossz hír az édesszájúaknak: a cukor nem csak az egészségedet károsítja, hanem a bőröd feszességért felelős kollagén és elasztin rostokat is, ezáltal gyorsítja az öregedést. A cukor molekulák ugyanis úgynevezett glikációs folyamatot indítanak el a szervezetedben, amelynek lényege, hogy a cukrok rátapadnak a fehérjékre és zsírokra, és így létrejönnek az előrehaladott glikációs végtermékek, amiket angolul AGE-nek rövidítenek. Ez a név-egybeesés pedig nem is olyan véletlen (age=kor), mivel ezek a módosult molekulák a kollagént és elasztint alkotó fehérjeszálakat merevvé és törékennyé teszik. Ráadásul a glikáció nem csak akkor indul be, ha kedvenc sütidet majszolod: szervezeted így reagál akkor is, ha mondjuk banánt vagy narancsot eszel, sőt akkor is, ha magas hőfokon készítesz el egy ételt ( például sütsz vagy grillezel).

De azért ne kapj frászt! Szépséged érdekében nem kell szigorúan cukormentes nyerskoszt diétára váltanod, mivel a kozmetikai ipar már rátalált egy szuper cukorhatástalanító hatóanyagra. Kísérletek kimutatták, hogy az Ázsiában őshonos selyemakác fa kivonata gátolja az AGE-molekulák keletkezését, így segít megőrizni bőröd rugalmasságát. A felfedezésre elsőként a SanMedica International nevű luxus-kencéket gyártó cég csapott le, és máris piacra dobta Glyterra-gL arckrémjét. Az ára sajnos elég borsos (135 dollár az 1 hónapra elegendő adag), ezért reméljük, hogy hamarosan a többi márka is előrukkol saját cukorhatástalanító kencéjével.

Még több

fashion_beauty