2013.12.06.@ 10.12

Indul a téli körömkommandó

A hideg időben ne feledkezz el az extra körömápolásról sem, nehogy karácsonykor berepedezett, száraz kezekkel és letört körmökkel kelljen az ajándékokat bontogatnod.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Indul a téli körömkommandó

Kutikula-kúra: A körömágy érzékeny bőre a hideg széltől és száraz levegőtől könnyen berepedezik vagy felszakad, ezért télen mindenképp kend be reggel és este spéci ápoló olajjal. Ha éppen nincs kéznél ilyen kence, akkor elsősegélyként megteszi az ajakápolód is, csak alaposan masszírozd be.

A kézkrém kötelező: Ha télen is bársonyosan puha kezeket szeretnél, akkor minden kézmosás után krémezd be őket. A legjobbak azok a kézkrémek, amelyek ureát vagy méhviaszt tartalmaznak, mert ezek megkötik a nedvességet. A mosdó szélén és a táskádban mindig legyen egy-egy tubussal!

A kesztyűt sose felejtsd: A kesztyű nem csak szuperül feldobhatja a téli szerkóidat, hanem pajzsként védi a kezeidet a zord időjárástól. Az ujjnélküli változatokat viszont inkább felejtsd el: lehet, hogy trendi, de a körmeidet egyáltalán nem óvja.

SOS-ápolás: Ha minden óvintézkedés ellenére lestrapáltnak tűnnek a kezeid és körmeid, akkor éjszakára kend be őket vastagon paraffinos krémmel, és húzz rájuk egy vékony pamutkesztyűt. Meglátod, reggel bársonyosan puha lesz a bőröd, a körmeid pedig sokkal ellenállóbbak!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty