2014.01.20.@ 15.01

3 ok, amiért havonta kötelező az ecsettisztítás

Alapozáshoz, szemhéjpúderhez, pírhoz, rúzshoz, szemöldökhöz – neked hány sminkecset sorakozik a piperepolcodon? Hogy sokáig tökéletesen szuperáljanak, egy-két havonta érdemes speckó tisztítószerrel formába hozni őket, megmutatjuk, miért.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

3 ok, amiért havonta kötelező az ecsettisztítás

3 ok, amiért havonta kötelező az ecsettisztítás

3 ok, amiért havonta kötelező az ecsettisztítás

Fotó megosztása:

1. Félre a fertőzéssel!
Ha elhanyagolod az eszközeidet, azok egy idő után bizony baktériumtanyává változhatnak, aminek a bőröd látja kárát. Ha gyulladt pattanásokat kell láthatatlanná tenned, esetleg herpeszed van, gyakoribb tisztítás, fertőtlenítés is szükséges lehet. Akkor is érdemes tisztogatást rendezted, ha kölcsönadtad a cuccaidat a barátnőidnek.

2. Színkód: tökéletes
Ha épp csak megtörölgeted zsepivel a szemhéjecseteidet vagy a pírecsetedet használat után, és legközelebb egészen más árnyalatokat használsz, ne csodálkozz, ha a pofidon nem pontosan olyan lesz a szín, mint a tégelyben. A finom szálacskák között ugyanis mindig maradnak festékszemcsék, amit törölgetéssel nem tudsz eltávolítani, ehhez bizony folyadék kell.

3. Ecsetfitnesz
A gyakran használt eszközöknek bizony időről időre jól jön egy kis frissítés és fazonigazítás. A tisztító folyadék nem csak fertőtleníti, ápolja is a szálakat. Öblítés után formára igazgatva, fektetve szárítsd az ecseteket, így visszanyerik eredeti alakjukat és rugalmasságukat, puhaságukat is.

A tökéletes trükk:
Önts egy kis edénybe ecsettisztító folyadékot (babasampon vagy gyógyszertári alkohol is jó lehet), ebbe pacsmagold bele jó alaposan az eszközöket. Ha nagyon elsötétedik a folyadék, cseréld le, hogy az összes festék vagy alapozó kijöjjön a szálak közül. Az ujjaddal is masszírozd át kicsit a szőröket (de csak finoman), majd jöhet a nagyon alapos öblítés – szigorúan langyos vízzel. Óvatosan nyomkodd ki a vizet a szálak közül, igazgasd őket formára, majd fektesd az ecseteket egy törülközőre. Tökéletes száradásig jól szellőző helyen (de semmiképp ne a radiátoron!) tárold őket.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty