2014.02.12.@ 14.02

Kontúr királynő leszel?

Kíváncsi vagy arra, hogy a sztárok bőre miért mindig olyan tökéletes? A titok megfejtése egyszerűbb, mint gondolnád: kontúrozás!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Kontúr királynő leszel?

A kontúrozás (árnyékolás sötétebb színnel) és a kiemelés (kiemelés világosabb színnel) egy olyan profi technika, amit érdemes elsajátítani, hiszen segít hangsúlyozni az arcod természetes formáit és szépségét. Mielőtt belefognál, alapozd le az arcodat a megszokott módon, majd kövesd ezeket a lépéseket:

1. Válassz jó termékeket!

Ha szeretnél úgy kontúrozni, mint a profik, akkor fontos, hogy megfelelő termékeket válassz. Persze sok szempont számításba jöhet ilyenkor, de a legfontosabb dolog, amit át kell gondolnod, az az, hogy milyen állagú termékekkel szeretsz és tudsz könnyen dolgozni (folyékony, krémes, kő). A legjobb, ha kezdőként inkább a folyékony állaggal kezdesz (mert azt egyszerű eldolgozni), és ahogy egyre magabiztosabb leszel, elkezdhetsz a keményebb állagú sminkcuccok felé haladni.

Mivel a kontúrozás alapvetően az alapozás része, összesen 4 dologra van szükséged hozzá: egy alapozóra, egy korrektorra (ezekkel egy teljesen átlagos alapot kell készíteni), valamint egy highlighterre (általában egy világosabb árnyalatú púder) és egy bronzosítóra (általában egy sötétebb barna púder).

2. Emelj ki és rejts el!

Ha ez megvan, akkor az arcformádnak megfelelő árnyékolási és kiemelési technikákat kell megfigyelned! Csekkold ezt a képet és figyeld meg, hogy az egyes arcformákhoz milyen árnyékolás illik.

Ahová a világos színt viszed majd fel, látszólag ki fog emelkedni az arcodon, ezért a highlightert elsősorban a járomcsont fölé és a szem alá  kell felvinni. Azok a részek pedig, ahol bronzerrel árnyékolsz, mélyebbnek tűnnek, ezért a bronzer legtöbbször a járomcsont alá és a halántékodhoz kerül. 


3. Satír, satír, satír

Az sem baj, ha kezdetben úgy viszed fel a világosabb és sötétebb színeked az arcodra, mint a fenti képen (pontokban, vagy csíkokban), hiszen a 3. lépés mindig a satírozás! A legjobban eltalált kontúrozás is teljes katasztrófává válik, ha éles vonalak magadnak az arcodon, ezért ezt a lépést tilos elsumákolni. Minél többet satírozol, annál természetesebb lesz a hatás, szóval kapd elő a kedvenc ecsetedet és hajrá!

4. Pirosíts!

A tökéletes smink a pirosítóval teljesedik be. Válassz akár korallos, barackos vagy rózsás árnyalatot a bőröd tónusához, az üde hatás garantált!

És most csekkold Carli Bybel videóját ha a saját szemeddel is végignéznéd, hogy hogyan készül egy tuti kontúr:

Már te is kontúr királynőnek érzed magadat?

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty