2014.02.20.@ 13.02

Hosszú lobonc nyárra?

Te is fényes, egészséges, derékig érő hajat kérnél a Tündér Keresztanyádtól tökhintó helyett? Hidd el, ha nem is varázsütésre, de sikerülhet a dolog!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Hosszú lobonc nyárra?

Kövesd ezt a négy lépést, hogy nyáron tuti frizkót villanthass:

STEP 1: ByeBye szilikon, Helló vitamin!


Az egészséges emberi haj havonta 1 centimétert növekszik. Ez persze egyénenként kis mértékben változhat, és a későbbiekben leírt tippjeink is turbózhatnak rajta, de alapvetően azért jobb vele megbarátkozni, főleg, ha belegondolsz, hogy ez nem is olyan lassú! Ha viszont úgy érzed, hogy a te hajad ennél lassabban növekszik, az valószínűleg azért van, mert nem megfelelően ápolod. A hajadnak ugyanis csomó dologra szüksége van – külsőleg és belsőleg is – ahhoz, hogy erős, fényes és hosszú legyen, de haladjunk sorjában.

  • Vitaminok: nagyon fontos, hogy elfogadd, hogy ahogy a testednek a megfelelő működéshez, úgy a hajadnak is szüksége van bizonyos dolgokra a növekedéshez, például A-, E-, B-vitaminokra!
  • Szilikon: a legtöbb kereskedelmi forgalomban kapható hajápolási termék szilikont tartalmaz. Ezért van az, hogy amikor egy balzsamot 2 percig hatni hagysz a hajadon, akkor könnyen ki tudod fésülni, hosszú távon viszont mégsem lesz kevésbé töredezett a hajad. Ha a hajnövesztési projektet komolyan gondolod, akkor ezeket a termékeket – egy időre hanyagolnod kell majd!

STEP 2: Meleg ollós hajvágás – jó csillagzat alatt


Ha vitaminokból feltankoltál és eldöntötted, hogy engedsz egy szusszanásnyi szabadulást a hajadnak a szilikontól, akkor a következő lépés egy egészségügyi hajvágás kell, hogy legyen. Ha a töredezett végeket eltávolítod, a hajad felfrissül, és jobban tud növekedni, ezért ezen a fájdalmas lépésen túl kell esned – a kérdés csak az, hogy mikor.

Ha nem hiszel abban, hogy a bolygók és a Hold állása tényleg kihat a szervezetükre (vagy akár a ciklusunkra is), akkor a következőket csak a poén kedvéért, de egyszer próbáld ki! Fodrászhoz csak növő hold idején menj, az ilyenkor vágott haj ugyanis sokkal gyorsabban nő, az asztrológusok szerint pedig külön előny az is, ha a Hold a hajvágás napján az Oroszlán jegyében tartózkodik. Talán csak városi legenda, de ezt támasztja alá az is, hogy a dél-olasz borbélyok és fodrászok fogyó hold idején ki sem nyitnak.

És ha már hajvágás, akkor meleg olló. Bár a tapasztalatok az ilyen hajvágásokat illetően eltérnek, az biztos, hogy a meleg ollóval vágott haj szerkezetét a 90-150 fokos olló lezárja, ezért kevésbé töredezik később és tovább szép marad, így nem kell olyan sűrűn fodrászhoz menned, a hajnövekedés pedig képes beindulni.

STEP 3: Olajat a tűzre


Na jó, nem a tűzre, csak a hajvégekre. A kókuszolaj, ricinusolaj, lenmagolaj, mandulaolaj, argánolaj, szőlőmagolaj vagy az olívaolaj mind-mind hasonló hatással vannak a hajadra – táplálják és fényessé teszik, teljesen természetes módon. Az alkalmazásuknál viszont fontos tudni, hogy a túltáplálás sem tesz jót, ezért heti kettőnél többször nem ajánlott bevetni őket, ilyenkor viszont adj bele mindent: akár 5-6 órát, vagy egy egész éjszakát a hajadon hagyhatod őket, sőt a fejbőrödbe is nyugodtan bemasszírozhatod.

A felsorolt olajok körül egyébként a ricinusolajat klasszikus hajnövesztő (és szempillanövesztő) csodaszernek tartják, nehezen kezelhető állaga miatt viszont nyugodtan keverd össze más, jól bevált balzsamokkal.

STEP 4: Tartsd jól


Hűha, ha idáig eljutottál, akkor már a nehezén túl vagy! Ha úgy érzed, hogy a megfelelő vitamin-bevitel és hajápolás már sima beauty-rutin, akkor kezdd el a fejbőröd ápolását is, ami azért fontos, mert a fejbőr megfelelő vérellátása a hajnövekedés kritikus pontja. Végezz fejmasszázst, vagy öblítsd le a hajadat heti egyszer zöld tea főzettel, hogy beinduljon a folyamat!

Azért pedig, hogy a hajad meglévő egészségét is megőrizd, hajszárítás előtt mindig használj hővédő termékeket, és a vizes hajaddal bánj mindig nagyon kíméletesen – használj például szőrből készült kefét műanyag helyett.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty