2014.03.04.@ 14.03

Csábíts füstös szemekkel!

Mindig is szerettél volna szuper smokey eye-t készíteni, de valahogy csak egy formátlan pacáig jutottál? Ne aggódj, ezekkel a tippekkel tutira menni fog a tökéletes randi look.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Csábíts füstös szemekkel!

A füstös szemfestés legalább akkora klasszikus, mint a tökéletes tusvonal – mégis igazi beauty mumusnak számít, pedig nem kellene, hogy így legyen. Kövesd Larion Oscar, a Maybelline magyarországi make up mesterének tanácsait, és te is magabiztosan készíted majd.

1. lépés – Válassz technikát

Ha nem vagy profi sminkes, akkor most felesleges lenne elkezdeni az összes szemformát és az azokhoz tartozó tökéletes árnyékolási technikákat végignézni – az egy következő szint lesz. Most az alapoktól kezdünk, ezért első körben két alapvető satírozási technikát kell megtanulnod, és kideríteni, hogy neked melyik jön be igazán. Hogy hogyan? Egyszerűen próbáld ki mind a kettőt, és nézdg meg, hogy melyik áll jobban! Ha nem vagy biztos, fotózd le mind a két variációt, és kérd ki a barátnőid véleményét!

Belülről kifelé

Ez az árnyékolási technika a klasszikus smokey eye, ami a legtöbb szemforámhoz – kis alakítással – jól áll. Itt a szemzugba világos színt kell felvinni, amit a szem mozgó részén a külső szemzug felé sötétítünk (legalább 3 árnyalatot használj).

Alulról fölfelé

Ha viszont alapverően távolabb ülnek a szemeid, vagy kicsit kiugróak, akkor inkább válaszd ezt a technikát: a mozgó szemhéjra vidd fel a sötét színt, és azt puhítsd el a szemöldök felé haladva. A feketével viszont vigyázz, ha ezzel dolgozol, akkor jó, ha a fekete és a bőr között van egy “átkötő” natúr, matt szín, pl. barna.

2. lépés – A tökéletes forma

Nagyon fontos, hogy a természetes szemformádat kövesd – nem átváltozni akarsz, hanem kiemelni a valódi szépségedet. Ha nem vagy benne biztos, hogyan csináld, akkor kísérletezz. Az egyik fő vonal a pilláid íve. A pillasor végét a szemöldök végéven össze kötő láthatatlan vonal a másik, a harmadik pedig a mélyítővonal, ami a szemgolyód körül lévő mélyedést jelenti. Ha bizonytalan vagy, ezeket nyugodtan rajzold meg először szemcerzuzával, és nézd meg a végeredményt, majd ezután ezekkel a segédvonalakkal együtt készítsd el a füstös szemet. (Persze ez csak gyakorlás, így azért ne indulj el a randira!)

3. lépés – Satírozz

Ahogy a kontúrozásnál is, a füstös szemnél is az adja a természetességet, ha kerülöd az éles vonalakat. Nyugodtan hagyatkozz a szépérzékedre, és addig dolgozz a sminkeden, amíg tökéletesen el nem mosódtak a határvonalak.

4. lépés – Variálj

Ugye tudod, hogy a füstös szem nem áll meg a fekete-szürke és a barnás színeknél? Oké, ezek csodafegyverek, de az esti buliban a ruhádhoz passzintott színekkel is szuper hatást érhetsz el. Az alsó pillák tövét egyébként csillogó, színes tussal is feldobhatod.

Készen állsz?

Ha van kedved, csekkold le ezeket a YouTube gurukat is, hogy beavassanak az technikájuk titkaiba!

 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty