2014.03.17.@ 12.03

Így válassz magassarkút!

Imádod a szexi cipellőket, de valahogy sosem tudsz olyat találni, ami egyben gyönyörű és kényelmes is? Pedig nem lehetetlen!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Így válassz magassarkút!

Ahhoz, hogy rálelj a tökéletes párodra cipőországban, csak annyit kell tenned, hogy vásárlás előtt lecsekkolod a következő szempontokat:

A sarok elhelyezkedése

Ha a sarok túlságosan hátul helyezkedik el, akkor nem támasztja alá megfelelően a súlypontodat. Az a legjobb, ha a cipő sarkának a közepe pont a sarkad azon része alá kerül, ahol természetesen támaszkodsz. Ha vastagabb sarkú cipellőt választasz, akkor persze nagyobb az esély, hogy eltaláld ezt a pontot, vékonyabb sarkú daraboknál pedig célszerű inkább a lábfejed elejére tenni a fő terhelést, mintha lábujjhegyen járnál.

Bármilyen csinos is baloldali cipő, ha jól megnézed, azonnal látszik, hogy mennyivel hátrébb van a sarka, mint a jobboldalinak, amitől azonnal kényelmetlenebbé válik.

 

A talp vastagsága

A magassarkú cipők sokkal kényelmesebbek egy kis puha béléssel, különösen a kemény felületeken. Ezért például a géles állagú féltalpbetétek is jó kiegészítők, de ha olyan tipegőre bukkansz, ami platformos, és még a belső kialakításánál is ügyeltek arra, hogy a lábadat védjék a kemény felületektől, akkor nyert ügyed van!

Hiába, hogy a jobboldali cipő jóval magasabb a baloldalinál, mégis sokkal könnyebb járni benne, köszönhetően a platformos megoldásnak.

 

A talp merevsége

Óvakodj a cipőktől, aminek nagyon merev talpa van, ami ráadásul fából, vagy kemény műanyagból készült. A bőr és a gumis felületek ugyanis még akkor is jobban engedik a lábadat mozogni, ha például wedge fazont viselsz, és a talaj apró tökéletlenségeire is sokkal jobban reagálnak.

Annak ellenére, hogy elég vékony talpa van, ebből a két cipőből bizony a jobboldali a kényelmesebb, hiszen a másik, vastag fatalpú cipő semmi játékot sem enged a láb mozgásának, és emiatt a merevség miatt nehéz természetesen járni benne.

 

A sarok vastagsága

Minél vastagabb a cipellő sarka, annál stabilabb a viselet, ez az aranyszabály. Ha viszont nem akarsz vastag sarkú cipőt, akkor ugorj vissza az egyes ponthoz!

A sarok vastagságán túl egyébként érdemes a platform vastagságára is figyelni, a jobboldali cipőnél látható kerekített megoldás például sokat segít a megfelelő súlypont megtalálásában, és stabilabb járást biztosít.

 

Biztonság

Iszonyú nehéz egy cipőben menni, ha közben folyamatosan kijár belőle a sarkad – ez a probléma különösen azokat a lányokat érinti, akik két méret között vannak. Ilyenkor a legjobb megoldás az, ha pántos megoldásokat keresel, amik annak ellenére, hogy a sarkad nincs szuperbiztosan a cipőben, mégis segítenek, hogy nehogy úgy járj, mint Hamupipőke a bálról hazasietve!

A vastagabb sarok ellenére a baloldali mule valószínűleg sokkal kényelmetlenebb, mint a jobboldali verzió, mivel semmilyen pánt sem tartja benne a bokát.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty