2014.04.16.@ 13.04

Hogyan vásárolj melltartót?

A tökéletes melltartót megtalálni nagyjából olyan nehéz, mint a popódra és virgácsaidra pontosan passzoló farmert. A Triumph szakértői viszont most segítenek, hogy levadászd az Igazit a cicijeidnek!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Hogyan vásárolj melltartót?

1. Szánj rá időt, ahogy éhesen sem jó vásárolni menni, úgy kapkodva sem lehet melltartót venni

2. Kérd ki és fogadd meg a szakértő fehérnemű eladó tanácsait . A minőségi fehérneműt áruló szaküzletekben az eladókat folyamatosan tréningezik, hogy a megfelelő tanácsokkal tudják ellátni a vásárlókat

3. Érdemes több méretet felpróbálni, mert az egyes fazonok miatt különbségekből adódóan nem biztos, hogy mindig ugyanaz a méret áll tökéletesen

4. Helyes méret meghatározása:

Hogy tudom megállapítani a helyes melltartóméretemet?

Egy mérőszalag segítségével először mérjük körbe a testünket a mellünk alatt, szorosan vezetve a centimétert, ügyelve arra, hogy hátul is vízszintesen fusson a hátunkon. Ezt kerekítsük öttel oszthatóra: ez lesz a melltartó körméretünk. Pl. 78 cm-t ha mérünk, akkor 80-as.
Ezután mérjük meg a mellcsúcson (a mell legerősebb pontján) körben a mellbőségünket. Ebből vonjuk le az előzőleg mért mell alatti értéket. A kettő különbsége fogja megadni, hogy milyen kosárméretre van szükségünk.
Ha ez 12 cm vagy annál kevesebb, akkor ‘A’ kosárra, ha kb. 13-14 cm a különbség, akkor ‘B’ kosárra, ha 15-16 cm, akkor ‘C’ kosárra, és így tovább, 2 cm-enként ugorva.

A Triumph weboldalán található egy melltartóméret kalkulátor, klikk IDE!

5. A próba során a pántokat és csatokat megfelelően be kell állítani, ha nem vagy biztos benne hogy mi a legjobb, ilyenkor is érdemes az eladó tanácsát kérni


Igaz, hogy a legtöbb nő kisebb melltartót vesz, mint amekkorát kellene?
Az a tapasztalat, hogy a nők nagy része rossz méretű melltartót hord, ez nem feltétlenül kisebb méret.
Jellemző hibák:
Túl kicsi a körméret – így szorít és bevág a melltartó, kényelmetlen lesz és hurkát csinál a háton, illetve a hátsó pánt nagyon felugrik
Túl kicsi kosárméret – ez az un. 4 mell effektus, amikor a túl kicsi kosár félbevágja a mellett és úgy néz ki a ruha alatt, mintha dupla mell lenne a kosárban.
Túl nagy kosárméret – ilyenkor a kosár eláll, nem fekszik fel szépen a mellre és csúnyán néz ki a ruha alatt és sokszor a pánt is csúszkál emiatt

Igaz, hogy a drótmerevítős melltartók kényelmetlenek és hosszútávon az egészségre is rossz hatással vannak?
Több ilyen tanulmány látott napvilágot, de egyik sem tudta egyértelműen bebizonyítani azt, hogy káros lenne a merevítős melltartó viselése.

A megfelelő méretű melltartó viselése semmiféle káros hatással nem jár, sőt a közérzet javító hatása kimondottan pozitív. Ha valaki nem jó méretű melltartót hord, akkor elkerülhetetlen hogy az bevág, nem tart, nem ott tart ahol kellene, kidörzsöl stb.t.

Az anyagnak van jelentősége?
Nagyon fontos az alapanyag minősége, hisz közvetlen érintkezik a bőrrel, így a komfortérzetünket nagyban befolyásolja. A jó melltartó puha, kényelmes anyagból készül, megfelelően megerősített pántokkal, melyek a nagyobb méretek esetében is biztos tartást tudnak biztosítani. Jó ha megfelelő nedvszó és légáteresztő képességgel is rendelkezik az adott melltartó anyaga.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty