Így lehetsz te is online shoppingkirálynő

Kövesd tippjeinket, hogy az online shopping körút biztosan csalódás nélkül érjen véget!

2014.04.30. 14:04
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Így lehetsz te is online shoppingkirálynő

Aki vásárolt már a neten, az tudja: ez sokkal nagyobb művészet, mint kiválasztani a megfelelő méretet és kattintani. Ki kell például fejleszteni az anyaglátó képességet, amivel a részletes fotók alapján pontosan el tudod képzelni magad előtt, hogy milyen tapintású lehet a ruha, amit éppen nézegetsz, illetve jól kell felmérned az anyag vastagságát és nem utolsó sorban szabását is.

Szóval ha jobban belegondolsz, ehhez tényleg elég komoly kiképzés kell, de ne aggódj! Ha megfogadod a tanácsainkat, megkímélheted magadat a csalódástól és jócskán spórolhatsz a tanulópénzen is:

 

1. Csekkold a csere opciókat!

Mielőtt belefogsz a vásárlásba – vagy beleszerelmesedsz egy csodálatos cuccba – mindenképpen ellenőrizd a szállítás és a nem megfelelő termékek cseréjének lehetőségeit (ezeket a Returns és a Shipping fülek alatt találod – ha nem vágod az angolt, célszerű megkérni valakit, hogy fordítsa le neked ezeket a részeket, de a Google Translate is segíthet). Azt viszont még ennek ellenére is tarts észben, hogy a visszaküldött cuccok postaköltsége mindig téged terhel!

 

2. Figyeld a modellt!

A legtöbb webshop feltünteti a ruhákról készült képek mellett, hogy a modell milyen méretet visel (egy külön táblázatban pedig az annak megfelelő adatokat centiben is). Ez már alapból egy szuper kiindulási pont, hiszen ha megfigyeled a különbségeket a saját alakod és a modellé között, abból egy csomó következtetést le tudsz vonni a kivágás vonalára, a ruha rosszára és szabására vonatkozóan is.

 

3. Kerüld a mell alatt vágott fazont!

A mell alatt vágott szabás szuperül hangsúlyozza és kiemeli a melleidet, de vigyázz! Ilyen darabokat választani online irtó veszélyes, ugyanis ha az átlagostól kicsit is eltérő méretekkel rendelkezel, nem valószínű, hogy a ruci megfelelően fog rajtad állni, és ha a varrás vonala felcsúszik a melledre, az igazi fashion-katasztrófa.

 

4. Menj tutira!

Ha biztos akarsz lenni abban, hogy a megrendelt méret tényleg szuperül álljon, akkor igyekezz stretch anyagból készült, vagy állítható méretű (pl. állítható pántú topok, megkötős, vagy elöl teljesen nyitott kardigánok) darabokat választani.

 

5. Szabni szabad!

Kalkuláld bele, hogy nem minden rendelt cucc fog tökéletesen állni, ez ugyanis időről időre előfordulhat – ilyenkor viszont extra nagy jelentősége van annak, hogy a választott ruhádat egy varrónő könnyen rád szabhassa. Ha nem vagy biztos ezért sose rendelj kötött dolgokat (ezzel a legjobb szakemberek sem tudnak mit kezdeni) vagy fürdőruhát, fehérneműt (ezeknek az átalakítása pedig nagyon költséges és sokszor speciális varrógépet igényel). Emellett az is fontos, hogy mindig inkább egy mérettel nagyobbat válassz, mint kisebbet, mert ruhákat, felsőket, nadrágokat, szoknyákat általában könnyű pár centivel bevenni, az anyaghoz hozzátoldani viszont nem lehet.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty