2014.05.04.@ 01.05

Becsengettek a szépség-matekórára

Oké, igazi Cosmo-lányként biztosan naprakész vagy a legújabb szépséginfókból, de vajon a beauty-függvényekből is ötösre vizsgáznál? Most összegyűjtöttük a legfontosabb összefüggéseket a számok és szépségtények között, amiket mindenképp érdemes bemagolnod.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Becsengettek a szépség-matekórára

365 x 30 SPF = öregedésgátlás a köbön
Azt remélhetőleg mostanra már megtanultad, hogy mindennap használj napvédőt (plusz arckrémből és alapozóból is olyat válassz, ami tartalmaz fényszűrőt). De arra is figyelj, hogy az SPF faktorszáma mindig legalább 30-as legyen, mert az orvosok szerint csak ezek nyújtanak megfelelő védelmet a bőrödnek!

7 x 1 öblítés = bye-bye pattik
Nyugi, nem arra bíztatunk, hogy naponta hétszer moss arcot, hiszen azzal csak kiszárítanád a bőröd. Ez a képlet csupán azt jelenti, hogy a sminkecseteidet ne felejtsd el mindennap kiöblíteni, különben elszaporodnak rajtuk a bacik, amiktől előbújnak a fránya pattik. Sőt, a neszesszeredet is tisztítsd ki alaposan legalább heti egyszer!

> 40 % páratartalom = hibátlan pofi
Hiába használsz szuper hidratáló krémet, és iszol meg naponta 2 liter folyadékot, ha a lakásod levegője túl száraz, az arcbőröd ugyanis az alacsony páratartalomtól is kiszáradhat. A legjobb, ha beszerzel egy párologtatót a hálódba, így éjszaka feltöltődhet egy kis extra nedvességgel a bőröd, és reggelente ragyogó pofival ébredsz majd.

4 ecsetvonás = tökéletes mani
Ha esetleg még nem fújnád kívülről a lakkozás alapszabályát, akkor most mindenképp vésd a fejedbe: húzz először egy csíkot a körmöd közepére, majd két oldalra, végül óvatosan egyet keresztbe a körmeid szélére. Ezzel a technikával nem csak egyenletes lesz a manid, hanem szupertartós is!

X + 1 nap = csodás lobonc
Elsőre talán furcsának tűnik, de az álomséródat úgy érheted el legkönnyebben, ha ritkábban mosol hajat. A hajguruk szerint ugyanis a leggyakoribb frizkóbaki, amivel tönkreteheted a tincseidet, ha túlzásba viszed a hajmosást. Ezzel ugyanis irritálod a fejbőrödet, ami hosszútávon károsítja a hajszálaidat is. Ideális esetben elég 3-4 naponta hajat mosni, ezért ha ennél gyorsabban zsírosodik a fejbőröd, csalj magadnak egy plusz napot egy száraz samponnal.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty