Az 5 legnagyobb hajszárítás-baki

Hiába próbálod ki az összes beauty-tippet, és lesel el trükköket a fodrászodtól, magadnak mégsem tudsz tökéletes frizkót kreálni? Akkor csekkold a hajszárító technikádat, mert lehet, hogy te is elköveted ezeket a álomséró-gyilkos bakikat!

2014.06.25. 12:06
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az 5 legnagyobb hajszárítás-baki

Szedd szét: Ne egyszerre próbáld megszárítani az egész loboncod, mert attól csak szanaszét fognak állni a tincseid. Hogy a frizkódnak biztosan szép formája legyen, még vizesen bontsd 3 részre a hajad. Az egyik legyen a füled vonalától egészen a fejbúbodig, a második ugyan így a másik oldalon, végül a harmadik rész a fejed hátulján legyen. Ha ez kész, akkor egymás után már száríthatod is az elválasztott tincseket. Végül pedig az egész séródon átmehetsz egyszer.

Kenj kevesebbet: Ha hajmosás után olyan ápoló terméket használsz, amit nem kell kimosni, akkor ne egyszerre kend rá a tincseidre. Az előző lépés szerint haladj végig a frizkódon úgy, hogy miután rákented a krémet az egyik részre, szárítsd meg, majd jöhet a következő. Ezzel a módszerrel mindenhova egységesen kerül majd a szerből, plusz azt is kivédheted, hogy valamelyik tincsedre túl sokat tegyél, és lelapuljon.

Startolj jól: Amikor elkezded szárítani a hajad, ne a tetejéről indulj, mert ezzel csak lelapítod a séród. Először alulról szárítsd, majd így haladj egyre feljebb. A sörényed felső részénél próbálj végig a rétegek alá fújni, hogy a szálaknak még nagyobb tartása legyen.

Használd a fejet: Mindig csavard rá a hajszárító cső végére a szűkító fejet, hiszen ezzel sokkal könnyebben tudod irányítani a levegőt, így hamarabb végzel a szárítással. Plusz így, hogy pontosan tudod, hova fújsz, elkerülheted, hogy elégesd vagy károsítsd véletlenül a tincseidet olyan részeken, amit a tükörben nem látsz.

A hidratálást ne felejtsd: Ha befújod a hajad egy kis hidratáló spray-vel, mielőtt elkezdenéd szárítani, csak extrább tartást adsz majd a loboncodnak. Arra viszont figyelj, hogy a séród tetejére és az aljára is kerüljön a folyadékból! Csak dobd előre a tincsidet, kezd el fújkálni, és így biztos, hogy mindenhova jut belőle.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty