2014.06.27.@ 14.06

Vesd be az SOS szépségtrükköket!

Durván leégtél vagy gyötör az allergia, de mégis tökéletes sminkkel kell megjelenned? Még jó, hogy van néhány szuper szépségtrükk, amiket bevethetsz vészhelyzetben!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Vesd be az SOS szépségtrükköket!

1.  számú beauty-vészhelyzet: Hello, Piroska
Hiába figyelsz oda a napvédelemre, veled is előfordulhat, hogy totálisan leégsz, és legszívesebben napokig a szobádban gubbasztanál, nemhogy másnap még bemenj az irodába lángoló arccal.

Megoldás: Először kend át a bőröd egy nyugtató kencével, például aloe verás vagy levendulás változattal, de a kamilla is jó hatással lehet a bőrödre. Utána pedig vigyél fel hidratálót, méghozzá bőségesen. Ha sminkelni szeretnél, a megszokott alapozód csak ront a helyzeten, így egy színezett korrektorral próbálj dolgozni, lehetőleg zöld árnyalatúval, mert az „kioltja” a pirosságot. Viszont, ha szemhéjpúdert használsz, akkor pont a zöldtől és a kéktől óvakodj. A szádat egy hideg árnyalatú vörös rúzzsal fesd ki, mert eltereli a leégett arcodról a figyelmet.
Extra tipp: Próbálj ki enyhén csillámos púdert az arcodra, mert a fényvisszaverődés is tompítja a vörösséget.

2.  számú beauty-vészhelyzet: Törlést kérek
Hiába, megtörténhet, hogy a melóhelyeden megbánt az egyik kollégád, és elsírod magad, pedig nemsokára a meg kell jelenned a boss előtt tökéletes sminkben.

Megoldás: Fogj egy fültisztító pálcikát, tegyél rá egy kevés korrektort, ami fényvisszaverő részecskéket tartalmaz, és finoman vidd fel a szemed alá. Így nem kell újraépítened az egész sminket, mégis ragyogó lesz a tekinted!

3.  számú beauty-vészhelyzet: Vámpírszem-riadó
Téged is gyötör az allergia, és nem elég, hogy sokat tüsszögsz, de emiatt a szemed is gyorsan bevérzik és olyan vörös lesz, mint Jane-nek a Twilightból?
Megoldás: A legtöbben ott követik el a hibát, hogy a szemük környékére világos alapozót tesznek. Válassz inkább a bőröd árnyalatánál egyel sötétebb árnyalatot, például egy narancsos tónust, mert ez javítja a szemfehérjéd színét.
Extra tipp: Keress rózsavizet tartalmazó lemosót, és azzal törölgesd át a szemed környékét, mert gyorsan megnyugtatja.

4.  számú beauty-vészhelyzet: Másnap pánik
A csajokkal szerda este váltottátok meg a világot néhány koktél mellett, és reggel szörnyen másnaposnak érzed magad? Könnyen megoldható, hogy a kollégáid ne vegyék észre rajtad, hogy kirúgtál a hámból.

Megoldás: Használ olyan hidratálót, ami A-, vagy E-vitamint tartalmaz, mert villámgyorsan felfrissítik a bőrt. Második lépésként fesd ki a szempilládat, de ezúttal felejtsd el a megszokott fekete spirálodat, helyette vess be egy sötétkék változatot, mert ez élénkebbnek mutatja a tekinteted.
Extra tipp: Rúzsból szintén válassz olyat, aminek egy kicsit kékes a tónusa, mert szintén frissítik az arcszínedet.

5.  számú beauty-vészhelyzet: Hapci-vész
Még ebben az időben is könnyen megfázhatsz, és egymás után pusztíthatod el a százas zsebkendőket. Vagyis nem elég, hogy az orrod kipirosodik, de a sminkedet is gyorsan letörlöd.

Megoldás: Próbáld ki a színezett hidratálókat, mert ápolják a bőrt, jobban tapadnak, és még egy kis fényt is adnak az arcodnak. De egy enyhe fény ismét jótékony hatással lehet a külsődre, mert felébreszti a beesett, fakó bőrödet.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty