2014.07.30.@ 14.07

Indul a szépség mesterképzés

Ugye te is örülnél neki, ha mindennap egy profi sminkes venne kezelésbe? És mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy te magad lehetsz ez a beauty-szaki? Csak kövesd a Cosmo útmutatóját!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Indul a szépség mesterképzés

Gondoltad volna, hogy a tökéletes pofi titka egyedül az, hogy hogyan viszed fel, illetve hogyan használod a beautycuccaidat? És most nem csak a füstös szemfestékről beszélünk, hiszen a ragyogó smink az alapoknál kezdődik, szóval ezeket a szabályokat mindig tartsd be lépésről lépésre:

1. Sminklemosás

Ha jobbra-balra dörzsölgetsz a lemosóval, gyengíted a szempilláidat, sőt a szem körüli ráncok is könnyebben és előbb alakulnak ki. Iktasd ki ezt a kockázatot, és egy sminklemosóval átitatott vattakoronggal lefelé irányuló mozdulatokkal tisztítsd meg a bőröd.

2. Napvédő

Az biztos már nálad is, hogy napvédő krémet használsz, de nem mindegy, hogyan kened fel. Mindig az arcodon belülről kifelé, a dekoltázstól pedig felfelé haladva dolgozd a bőrödbe. Így tovább megőrizheted a bőröd feszességet, mert nem folyton lefelé nyomkodod.

3. Szemkörnyék ápoló

Pöttyözd körbe a szemed a kedvenc szemkörnyék ápolóddal, és finoman ütögesd bele a bőrödbe a gyűrűsujjaddal. Ez ugyanis a leggyengébb ujjad, így kevésbé húzod vele a bőrt ezen az érzékeny területen. És még egy extra trükk: a szemed alatt belülről kifelé, fent pedig pont fordítva haladj a hidratálással.

4. Alapozó

Az alapozót mindig az arcod közepétől indulva vidd fel a bőrödre, mert ez a leghangsúlyosabb rész, ezért itt van szükséged a legtökéletesebb fedésre. Ráadásul ezzel a technikával elkerülheted, hogy túl sok festék kerüljön a halántékodra, hajvonaladra, vagy éles legyen a különbség a nyakad és az arcod között.

5. Korrektor

Tüntesd el a bőrhibákat egy pöttynyi korrektorral, amit szivaccsal dolgozz láthatatlanra. Jobban jársz, ha nem az ujjadat használod, mert a bőröd melege megolvaszthatja a sminket, és így ronthat a fedőképességén.

6. Krémes pirosító

A krémpirosító felviteléhez viszont nyugodtan használd az ujjadat, amivel az almácskákra körkörös mozdulatokkal applikáld fel a színt.  Az ujjbegyed ugyanis épp annyira melegíti majd fel a krémpirosítót, hogy könnyedén természetes hatásúra sminkelhesd a pofid.

7. Préselt pirosító

A por állagú pirosítót az orrodtól nagyjából 2 centire kezd el felvinni egy nagyobb ecsettel. Mivel a porral nehezebb bánni, mint a krémes állaggal, mindig a nózidtól messzebb indíts. Ha ugyanis az orrodhoz túl közel kerülnek a pinkes árnyalatok, az irritált hatást kelthet, mintha náthás lennél.

8. Bronzosító púder

Használj 2 eltérő árnyalatú barnító púdert, és a hármas trükköt alkalmazva sminkelj velük.
Egy nagy, puha ecsetet márts először a sötétebb, majd a világosabb árnyalatba. A homlokod közepétől indulj lefelé a hajvonalad mentén, ahol a nap egyébként is érné a pofid. Simítsd végig a halántékod, majd haladj az arccsontod fel, végül jöhet az arcéled alsó része. Az egész mozdulat egy 3-as számot fog kirajzolni. Az ecseten maradt festéket se hagyd kárba veszni, söpörd vele végig a nyakad és dekoltázsod területét.

9. Highlighter

Az extra ragyogó hatás kedvéért egy legyező alakú ecsetel vigyél fel egy vékony réteg gyöngyházfényű púdert az arccsontod (vagyis a pirosítód) fölé. Ha nincs otthon ilyen spéci ecseted, mindenképp érdemes egyet beszerezned, mert egy tömörebb ecset könnyen diszkó gömbbé varázsolhatja a pofid a túl sok csillám miatt.

10. Szempilla göndörítő

A műpilla hatásért tartsd a göndörítőt 45 fokos szögben, és többször is szorítsd össze. A göndörítőt mindig a lehető legközelebb helyezd a pilláid tövéhez, és finoman nyomd össze a két végét. Többször is ismételd meg a szorító mozdulatot úgy, hogy egyszer sem engeded közben teljesen kinyílni, és ezzel szabaddá tenni a pilláidat. Az eredmény? Extra lifting hatás, egészen a tövektől!

11. Tökéletes tus

A csábító cicaszemekhez egy szemhéjtus mellett még egy kanálra is szükséged lesz. Bizony, illeszd a nyelét a szemed külső sarkához, és húzz mellette a tussal egy egyenes vonalat. Ha ezzel megvagy, fordíts egyet a kanálon, hogy a kerekített része a szemedre feküdjön. Ez rögtön megmutatja, hol a helye a cicás vonal íves részének. Ha ezt is megrajzoltad, már csak annyi dolgod maradt, hogy az így kapott körvonalat beszínezed, és a pilláid töve mentén befejezed a vonalat a szem belseje felé.

12. Ajakkontúr

Sokszor neked sem sikerül tökéletesen hangsúlyoznod a szád ívét? Akkor a tuti csóktuning hatás kedvéért emeld ki az úgynevezett Cupido-ívet, és a felső ajkad közepére rajzolj egy X-et. Ez egyből rávilágít, hol van a kis félhold ideális helye, és innen már gyerekjáték lesz befejezni a dögös ajaksminkedet.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty