5 trükk, amitől extra gyorsan nőhet a hajad

Ezt a titkot ne mondd el Aranyhajnak, de képzeld, nem kell éveket várnod arra, hogy hosszú loboncod legyen! Elég csak annyi, hogy felturbózd a folyamatot.

5 trükk, amitől extra gyorsan nőhet a hajad

Túrj a tincseidbe!

Ha mosod a séród a zuhany alatt, mielőtt leöblítenéd a sampont, masszírozd át a fejbőrödet. Az erősebb nyomásokkal ugyanis könnyebben eltávolítod az elhalt hámsejteket, így a hajhagymáid fellélegeznek. És persze hamarabb is indulnak növésnek!

Csínján a meleggel!

Persze, frizkóformálás közben elkerülhetetlen, hogy forró kiegyenesítőt használj, például hajsütővasat vagy hajszárítót. Arra viszont mindig figyelj oda, hogy a tincseidet ne égesd meg! Ugyanis ha túl közel tartod a szálakhoz a hajszárítót, vagy lassabban mész át a forró kiegyenesítővel a loboncodon, mint kellene, akkor bizony megroncsolódhat a séród. Ez pedig lassítja a növekedést!

Csalj csodaszerrel!

Havonta egyszer, hajmosás után, kenj a tincseidre kókuszolajat. Hiszen ez az egészséges csodaszer megerősíti a szálakat, plusz a séród fényét is megnöveli. És a legjobb, hogy valódi védőréteged képez a hajad felületén, így megakadályozza, hogy újra megsérüljön. Ezért a tincseidnek csak annyi a dolga, hogy rendíthetetlenül törjenek előre!

Finoman fésülj!

Semmiképp se tépd a hajad, ha nehezebben tudod kifésülni! Egy-egy erősebb húzás után ugyanis sok szál kihullhat, és a helyükön szuper lassan kezdenek majd nőni az új hajhagymák. A legjobb módszer az, ha akkor fésülöd ki alaposan a hajad, amikor félszáraz hiszen így könnyebben csúszik, viszont kevésbé érzékeny, mint teljesen vizes állapotában.

Le a gumival!

Ugyan ez a helyzet akkor is, ha összekötött hajjal alszol. Igen, Carrie is egy csomószor kontyban szundikált, mert biztos, hogy nem tudta, ez mennyire káros! Hiszen ha egész éjszaka szorosan össze van kötve a séród, a gumi meglazíthatja a hajhagymáidat, így később kihullhatnak a szálak. Amiket nem lehet hipp-hopp megnöveszteni… Kócosság ige vagy oda, eresztd ki a hajadat, és élvezd, hogy egyre hosszabb!

Még több

fashion_beauty