6 beauty-baki, ami tönkreteszi a sminkedet

Jó minőségű piperecuccokat használsz, a nap közepére mégis kész katasztrófa a festésed? Talán azért, mert megszokásból elkövetsz néhány smink-killer hibát!

6 beauty-baki, ami tönkreteszi a sminkedet

Nem tisztogatsz: Ha elfelejted kimosni az ecseteidet, amivel felviszed a pofidra az alapozódat, akkor a búcsút is mondhatsz profi sminkednek. A szőröcskék között megszáradt festéktől ugyanis nem tudod majd egyenletesen elkenni az új réteget. Ezért vedd fel a listádra, hogy 2-3 hetente az ecsetmosás kötelező!

Kihagyod az alapozót: Mielőtt nekiállnál gyönyörű cicaszemeket festeni magadnak, mindenképpen használj alapozót. Ez az extra réteg nemcsak, hogy védi a bőröd a káros anyagoktól az utcán, de simábbnak is tűnik tőle a pofid. Főleg, ha előtte egy kis hidratálókrémet is felviszel.

Piszkálod a pilláidat: Ez olyan, mint a körömrágás: azonnal abba kell hagynod! Hiszen azzal, hogy meló közben belemerülsz a feladatodba, és közben végig birizgálod a szempilláidat, alaposan megritkíthatod őket (és talán vissza sem nőnek). Ha zavar a vastag festék, akkor inkább ne menj át annyiszor a spirállal a pilláidon vagy nevezz be egy tartós pillafestésre.

Nem hámlasztasz: Hetente kétszer bőrradírral távolítsd el az elhalt hámsejteket a pofidról! Így ugyanis az arcod sokkal könnyebben beszívja az ápoló krémjeidben található hatóanyagokat, és a sminked is tovább kitart a bőrödön, nem kopik le. Viszont a radírozással ne ess túlzásba, mert egy idő után extrán érzékennyé teheti a pofidat. Szóval tartsd be a heti két alkalmat!

Korán nyomkodsz: Jó, az tényleg nagyon idegesítő, amikor egy csúnya pattanással kelsz ki az ágyból, mégsem az a legjobb megoldás, ha azonnal nyomkodni kezded. Hiszen ezzel csak még pirosabbá válik a pont, amit már az alapozód sem képes eltakarni. Inkább erősebben korrektorozz azon a részen, és a nap végén ess neki kitisztítani.

Harapdálod az ajkadat: Amivel nemcsak, hogy a szádat sebesíted meg, de a rúzsodat is tönkreteheted. Hiszen a nyáladtól kiszáradnak az ajkaid, a festék pedig megáll a repedésekben, ami nem túl szexi. Hogy elhagyd a harapdálós szokásodat, használj élénk rúzsokat, amikkel még véletlenül sem szeretnéd összekenni a fogaidat vagy kapj be pár szem rágót a szád helyett.

Még több

fashion_beauty