Magyar sminkes a New York-i Fashion Weeken!

Az, hogy a magyar modellek évről évre meghódítják a legrangosabb divathetek kifutóit, szerencsére nem újdonság. Mint ahogy az sem, hogy Larion Oscar, a Maybelline magyarországi sminkmestere egyike lehet azoknak, akik a csodás topmodellek szépségéért felelnek. Hiszen Oscar egyedüli és első magyar sminkesként már másodszorra dolgozik a New York-i Fashion Weeken. A Cosmo persze kifaggatta a legújabb szépségtitkokról!

Magyar sminkes a New York-i Fashion Weeken!

– Hogy jutottál ki sminkesként a New York-i Fashion Weekre?

– Idén 14. éve vagyok a Maybelline márka hazai sminkmestere. Köztudott, hogy a Maybelline a New York-i Fashion Week kizárólagos makeup szponzora. Ami nemcsak azt jelenti, hogy a bemutatók sminkjeia márka termékeivel készülnek, hanem azt is, hogy a színfalak mögött a Maybelline nemzetközi sminkmesterei dolgoznak. A felkérés azzal indult, hogy az amerikai Maybelline központba el kellett küldenem a teljes szakmai portfóliómat, és egy bemutatkozó anyagot. Ennek elbírálása után kaptam meg a meghívást.

– Álmodtál arról korábban, hogy ilyen fantasztikus lehetőséget kapsz?

– Soha nem gondoltam volna, hogy valaha is eljutok New Yorkba, pláne nem a Fashion Weekre dolgozni. Euforikus állapotba kerültem, amikor megtudtam, hogy mehetek! A legszebb topmodellek, a legnagyobb tervezők, a leglátványosabb bemutatók…el sem hittem!

– Dolgoztál többek között a Lacoste, Mara Hoffman és Donna Karan bemutatóin. Mi történik a backstage-ben a show előtt?

– A szervezők mindenre kiterjedő figyelmet szentelnek az összes közreműködőnek. Mindenki egyformán fontos, a modellektől a hangosítókig, és rendkívül jólszervezett a gépezett. A stáb 3 órával a show kezdése előtt érkezik és elfoglalja a munkaállomását. Átadják a szükséges termékeket és elkezdődik az egyeztetés a vezető sminkessel. A teljes csapatnak megmutatják a show sminkjét, majd megkapjuk a sminkterveket, és beosztják a modelleket. Amikor elkészülök egy modell sminkjével, azonnal ellenőriztetem a vezető makeup artisttal. Szerencsére eddig mindig maximálisan elégedettek voltak velem, előfordult, hogy egy show-ra 3 modellt is sminkeltem.

– Elárulnád a Cosmo-lányoknak, hogy milyen új szépségtrükkökkel találkoztál?

– A legfontosabb üzenet, hogy vállald magad! Légy természetes, szeresd az adottságaidat, hangsúlyozd, ami szép rajtad. Ideje másként gondolni a sminkre! A következő szezonban egyébként a lágy krémes textúrák kerülnek előtérbe: ultravékony alapozás, légies fedés, a púdert szinte el is felejthetjük, maximum a T-zónára korlátozódik a használata. A jövő kulcsterméke pedig a highlighter, minden mennyiségben!

Még több

fashion_beauty