2016.08.08.@ 11.08

Doppingolással vádolják Hosszú Katinkát

Az olimpia első napján az Iron Lady elképesztő világcsúccsal nyerte meg a 400 méter vegyes úszást, eredménye miatt pedig több külföldi szakértő is megkérdőjelezte, hogy a doppingnak vagy edzéseknek köszönheti-e sikerét…

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Doppingolással vádolják Hosszú Katinkát

Ha eddig nem is kapott még az olimpia-láz, szombat óta biztosan te is követed az összes riói hírt, hiszen Magyarország fantasztikusan kezdett. Szász Emese után Hosszú Katinka is aranyérmet szerzett, ráadásul óriási fölénnyel verte a mezőnyt. 400 méter vegyesen 2 másodperccel javította meg a korábbi világrekordot (4 perc 28,43 másodperc), sőt a gyorsúszásig 5 másodperccel volt jobb annál!

Hihetetlen teljesítményét viszont több külföldi újságíró is megkérdőjelezte. A Sports Illustrated szakértője vetette fel először a doppingolást, arra hivatkozva, hogy Katinka tavaly összeveszett az itthoni úszószövetséggel, és nem adott arról infót, hol edz, ami szabályellenes. Ez viszont téves állítás, mert Katinka sosem titkolta, hogy Amerikában készül a versenyekre.

A SwimVortex portál pedig odáig ment, hogy Katinkát Petra Schneiderhez, egy NDK-s úszónőhöz hasonlították, aki anno több, sokáig megdönthetetlen rekordot állított fel, de később bevallotta, hogy doppingolt.

Reméljük, Katinka nem foglalkozik a rosszindulatú megjegyzésekkel, és csak az úszásra koncentrál. Ma éjszaka pedig ismét szurkolhatsz neki a 100 méter hát döntőjében!

Címkék: 100 méter hát 400 méter vegyes úszás döntő dopping hosszú katinka olimpia rió 2016 világcsúcs világrekord

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Fesztivál