2016.08.09.@ 06.08

A plus-size fotósorozat, amit minden nőnek látnia kell

Hiába egyre több a kerekded modell, a tervezők még mindig XS-es lányokra varrják ruháikat. Egy divatblogger pedig ez ellen kampányol nem mindennapi fotóival!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A plus-size fotósorozat, amit minden nőnek látnia kell

Veled is előfordult már, hogy csalódottan akasztottad vissza a kiszemelt ruhát, mert felpróbálva egyáltalán nem úgy állt rajtad, mint a reklámfotón a modellen? Nem csoda, hiszen a tervezők extravékony lányokra álmodják meg a rucikat – annak ellenére, hogy statisztikák szerint az amerikai nők kétharmada 42-es vagy annál nagyobb méretet hord.

Liz Black divatblogger ezért úgy döntött, különleges fotósorozatot készít, hogy felhívja a designerek figyelmét: ideje lenne valódi nőknek tervezniük. Fogott néhány „sample size”, vagyis kifutós minta ruhát és ezekben pózolt, már amennyire bele tudott bújni a finoman szólva is szűk darabokba.

plus-size-fotosorozat-cosmopolitan3 plus-size-fotosorozat-cosmopolitan4 plus-size-fotosorozat-cosmopolitan5

„Jó néhány éve dolgozom a divatiparban, és testközelből láthattam a kifutón végigvonuló modelleket és a ruhaméreteket. Ha hozzájuk mérem az én átlagos testalkatomat, sokkoló a különbség. Ezekkel a képekkel éppen ezt akartam hangsúlyozni és megmutatni” – írta Liz a Refinery29 oldalán. A kérdés már csak az, vajon célba ér-e az üzenete…

plus-size-fotosorozat-cosmopolitan2

plus-size-fotosorozat-cosmopolitan1

plus-size-fotosorozat-cosmopolitan

Címkék: designer divat kifutó liz black plus-size ruha ruhaméret trend

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Fesztivál