2016.08.11.@ 14.08

Kiderült: ezért lett zöld a medencevíz Rióban

Az elmúlt napokban az egész internetet az foglalkoztatta, mitől váltott hirtelen kékről bizarr zöld színre a riói műugró medence. Most végre előálltak a hivatalos magyarázattal!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Kiderült: ezért lett zöld a medencevíz Rióban

Nagy feltűnést keltett, amikor kedden a női szinkrontoronyugrás döntőseinek a tiszta kék vizű medence helyett furcsa zöld árnyalatúba kellett ugrálnia. Sőt, másnapra már a vízilabdás versenyzőknek és a szinkronúszóknak is a különös vízben kellett teljesíteniük. Azonban a szervezők mindenkit biztosítottak róla, hogy a víz minősége teljesen biztonságos, így menetrend szerint folytatódhattak a küzdelmek. Az okokat viszont senki nem tudta, de számos találgatást lehetett olvasni. Egészen mostanáig, ugyanis hivatalosan is megerősítették, hogy a medence elszíneződésének oka az algák túlszaporodásának következménye, amit a víz lúgosságának hirtelen csökkenése okozott.

„A víz PH szintjének rendellenes változása eredményezte a színelváltozást” – nyilatkozták a FINA helyi tisztségviselői, akik arra is utaltak, hogy a szokatlan színű víz hátterében a vízforgató berendezés problémája áll. Azt is hozzátették, hogy számos teszt elvégzése után biztosan állítják, hogy a víz minősége teljesen biztonságos az emberi egészségre, és már dolgoznak az eredeti állapotok visszaállításán. A Washington Post szerint viszont némely vízilabdázó már panaszkodott égő, viszkető szemproblémákra! Mindenesetre mi drukkolunk, hogy gyorsan megoldódjon a probléma, és ez senkit ne akadályozzon az aranyérmek begyűjtésében!

Címkék: medence műugrás olimpia sport szinkronúszás víz vizilabda zöld színű medence

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Fesztivál