2016.08.16.@ 11.08

Hihetetlen összeget keres Hosszú Katinka az olimpiával

Az Iron Lady nem csak sikerekben, hanem milliókban gazdag olimpiát tudhat maga mögött. Az úszónő érmei után ugyanis annyi életjáradékot kap majd, ami felér egy lottó nyereménnyel is!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Hihetetlen összeget keres Hosszú Katinka az olimpiával

Hosszú Katinkának fantasztikus teljesítményével az egész országot (sőt a világot is!) sikerült lenyűgöznie. Nem is csoda, hiszen három arany és egy ezüstérmével egyelőre az idei év legsikeresebb magyar olimpikonja.  A dicsőségen túl pedig az úszó hatalmas összeget zsebel majd be az érmei után, a nol.hu ugyanis utánajárt, hogy pontosan milyen jutalmat kapnak az olimpiai bajnokok. 

Először is az egyéni olimpiai aranyérem 35 millió forintot ér, az ezüst pedig 25-öt, ráadásul egészen a nyolcadik helyezésig jár az azonnali pénzjutalom. Emellett a dobogós helyet elért hazai sportolók a 35. születésnapjuk után havi életjáradékot is kapnak. Ennek összegét az alapján határozzák meg, mennyi volt az előző évi országos havi bruttó átlagbér, ami most nagyjából 250 ezer forint. Ha valaki kétszeres aranyérmes, akkor a járadéka 20 százalékkal több annál, mintha csak egy aranyat szerzett volna. Minden további első helyezés pedig plusz 20 százalékot jelent az olimpikonnak. Szóval egy gyors fejszámolás után kijön, hogy Hosszú Katinka körülbelül 360-576 millió forintos életjáradékra számíthat (a szabályok szerint 79 éves életkorral számolnak), ami havi szintre lebontva elég szép fizetés. De az Iron Lady meg is érdemli, egyetértesz?

Címkék: aranyérem életjáradék hosszú katinka jutalom olimpia olimpiai bajnok olimpikon pénzjutalom rió 2016

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Fesztivál