2016.08.16.@ 07.08

Meglepő felmérés készült a barátságról

Egy csapat lelkes pszichológus eltökélte, hogy minden érdekes infót kiderítenek a barátságról egy kísérletben, a végeredmény viszont meglepőbb lett, mint gondolnád!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Meglepő felmérés készült a barátságról

Ugye te is emlékszel még az Oxford és az Ontario egyetem közös, megdöbbentő kutatására, amiben bebizonyították, hogy a tökéletes arcú csajok szigorúan olyan lányokkal barátkoznak, akik hozzájuk hasonlóan csinosak? A kevésbé dekoratív nők pedig inkább a visszafogottabb külsejű lányokkal töltik szívesen az idejüket. Most pedig újabb extrém eredmények láttak napvilágot, amelyek talán az előzőeknél is megdöbbentőbbek.

Satoshi Kanazawa és Norman Li kísérletében 15.000 18 és 28 év közötti felnőtt vett részt, a szakemberek pedig azt vizsgálták, milyen összefüggés van a barátság és a boldogság között. A kutatás során arra kellett rájönniük, hogy egy átlagos intelligenciájú ember annál boldogabb, minél nagyobb a baráti társasága. Viszont teljesen más a helyzet az olyan személyeknél, akiknek jóval magasabb az IQ-juk, ők ugyanis nem érzik jobbnak vagy többnek az életüket, ha rengeteg barátjuk van. A szakemberek szerint ez valószínűleg azért van, mert őket inkább a hosszú távú terveik kötik le ahelyett, hogy a barátokkal és haverokkal foglalkoznának.

sherlock-cosmopolitan-gif

Címkék: barátság életmód felmérés intelligencia iq kísérlet kutatás lifestyle pszichológia pszichológus

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Fesztivál