2016.08.16.@ 06.08

Micsoda? A tequila segít a fogyásban?

Neked is bűntudatod van egy jól sikerült buli után, mert nem elég, hogy másnapos leszel, rengeteg extra kalóriát is le kell dolgoznod a koccintgatás miatt? Egy új tanulmány szerint viszont Mexikó kedvenc itala egyáltalán nem hizlal, sőt!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Micsoda? A tequila segít a fogyásban?

Most biztos kétkedve csóválod a fejed, és megértjük, mert elsőre mi is reagáltunk, de hidd el, nem a brit tudósok legújabb szenzációs „felfedezéséről” van szó. Az American Chemical Society, vagyis az Amerikai Vegyészek Társasága vizsgálta az agave (a tequila alapanyaga) hatását és meglepő eredményre jutottak. Kiderült, hogy a növényben található cukrok, az úgynevezett agavinok sokkal egészségesebbek, mint a hagyományos cukrok, mert a tested másképp dolgozza fel őket és nem is emelik meg a vércukorszintet.

De ez még nem minden! Kísérletben egy csoport patkánynak agavinnal dúsított vizet adtak, a többieknek pedig simát. A tesztidőszak végére pedig azt állapították meg, hogy az agavinos állatok kevesebbet ettek, a vércukorszintuk pedig tartósan alacsonyabb maradt. A kutatásból az is kiderült, hogy az agave hatására egy GLP-1 nevű hormont termel a szervezet, amitől később éhezel meg, vagyis így segít a diétázásban!

jules-cougar-town-cosmopolitan

Persze ezzel nem azt mondjuk, hogy mostantól az egészséges étrend és sport helyett kezdj őrült piálásba. De legközelebb, ha bulizni mentek, a cukros koktélok helyett rendelj magatoknak egy kör tequilát! De szigorúan csak egyet – nehogy úgy járj, mint Carrie a Szex és New Yorkban!

Címkék: alkohol diéta fogyás fogyókúra tequila zsírégetés

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Fesztivál