2016.08.19.@ 13.08

Ennyit ér az olimpiai arany a különböző országokban

Oké, azt biztosan tudtad, hogy a hatalmas elismerés mellé azért nem kis összeg is jár a győztes olimpikonoknak, de azt tuti nem gondoltad volna, hogy hol fizetik a legtöbbet, és hol a legkevesebbet!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ennyit ér az olimpiai arany a különböző országokban

Az olimpiai érmek, az elismerés és a rengeteg rajongó mellett a sportolók milliókat is kapnak egy-egy helyezésért, viszont az a durva, hogy hatalmas különbség van egy-egy ország jutalmai között! Fogadjunk, hogy te is arra tippelnél, hogy az első helyen Nagy Britannia áll, igaz? Pedig az angol versenyzők egy fillért, illetve egy fontot sem kapnak, akár mennyi érmet nyernek. Magyarországon ezzel szemben nem elég, hogy milliókat kapnak az olimpikonok, az első helyezetteknek még járadékot is fizetnek, amit életük végéig havonta utalnak nekik. Det vannak országok, akik sokkal viccesebb módját választották a jutalmazásnak: a németek például egy életre elegendő sörkészlettel látják el az aranyérmeseit.

A legmeglepőbb viszont, hogy a legtöbb pénzt egy aranyéremért valójában Szingapúrban adják, átszámítva 210 millió forintot! Ezt követi Indonézia, Azerbajdzsán és Kazahsztán 107, 71 és 64 millióval, majd az olasz 51 millió után következik a sorban a magyar, 35-tel.

Hihetetlen, igaz?

Címkék: aranyérem járadék jutalmazás jutalom nyári olimpia nyertes olimpia rió sport

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Fesztivál