2012.02.17.@ 11.02

Elhunyt a legendás divatikon

Tragikus hirtelenséggel elhunyt a fashion-matuzsálem. Zelda Kaplan New York ikonikus alakjaként, 95 esztendős korára a divattörténelem valódi legendájává vált. Stílszerűen egy divatbemutatón érte a halál.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Elhunyt a legendás divatikon

Kevés ember képes az ízléséből megélni, Zelda Kaplan azonban közéjük tartozott. A New York-i közélet egyik ikonikus alakja elegáns, az afrikai kultúrát a modern világ formáival ötvöző holmijaival hívta fel magára a divatvilág figyelmét. Ő maga ugyan nem dolgozott tervezőként, a társasági élet mégis befogadta. Kicsit olyan volt ő, mint manapság például Paris Hilton – ám Zelda komolyabb értékeket is képviselt. Afrika iránti szeretete már fiatalkorában kiteljesedett: misszióként bennszülött falvakban él, és arról győzködte a nőket, hogy mondjanak nemet a genitális csonkításokra.

Zelda imádta New Yorkot, csak úgy szívta magába a város sokszínű kultúráját. Fiatalos lendülettel falta az életet, úgy tartotta, ameddig a sors hagyja, mindenből tanul. Idős kora ellenére testileg, és szellemileg is friss maradt, halálakor például éppen a New York-i Fashin Weeken, Joanna Mastroianni bemutatóját csodálta, amikor váratlanul a mellette ülő újságíró ölébe ájult. 95 évet élt.

Bár ez a gyászhír is meglepte Amerikát, odakinn a legfőbb téma még mindig Whitney: most derült fény ugyanis egy óriási titokra. Több bizonyíték is amellett szól, hogy a legendás énekesnőnek az egyik legnagyobb hollywoodi színész csapta a szelet és még a kezét is meg akarta kérni. Meg fogsz lepődni, kiről van szó: itt kiderül!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több friss