2012.02.23.@ 14.02

Sorozatgyilkosok után kutat Lakatos Levente

A Barbibébi és a LoveClub című sikerregények szerzője sötét dolgokba keveredett: annyira érdeklik a tömeggyilkosok, hogy már igazi szakértőjévé vált a témának. Ijesztőnek tűnik? Nos, elhiheted: mi is alig mertük felkeresni őt, hogy interjút készítsünk vele!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Sorozatgyilkosok után kutat Lakatos Levente

Leventét eddig a regényeiről és a médiaszerepéseiből ismerhetted: vezetett tévéműsort, szerepelt videoklipekben és rendszeresen ír dalszövegeket. Most viszont újabb érdekes területtel kezdett el foglalkozni: a sorozatgyilkosok és a média kapcsolatával. Ha most neked erről Randy jut eszedbe a Sikolyból, aki azt elemezgette a sorozatban, mennyire utánozzák a bűnözők a horrorfilmek szereplőit, akkor már érted, miről van szó!

Cosmo: A regényeid elég sötét hangulatúak, a szereplők folyamatosan rettegnek attól, hogy megölik őket. Ugye nincs semmilyen önéletrajzi párhuzam emögött?

Levente: Egy krimiíró folyamatosan retteg, de közben rettentően bátor (nevet). Minden szituáció során a legelvetemültebb végkifejletre számítok, de a valóság eddig szerencsére nem tudta felülmúlni a fantáziát. A közelmúltban például belekeveredtem egy fegyveres benzinkútrablásba. Mármint nem én raboltam, tulajdonképpen még áldozatnak sem nevezném magam, hiszen bajom nem esett, és semmit nem vettek el tőlem. Vásárlóként tértem be a kútra, rajtam kívül a két eladó tartózkodott a shopban, amikor váratlanul betoppantak a rablók. Ketten voltak, pisztollyal hadonásztak és meglehetősen határozottan utasították a fiúkat a kassza kipakolására. Éppen egy telefonbeszélgetésben voltam, amikor a pisztolyt rám szegezték és utasítottak, hogy kapcsoljam ki készüléket. Aztán másfél percen belül eltűntek – nyilván a pénzzel. A kút környékén egyébként mindig alaposan körbenézek, hátha látok sötét alakot, éles helyzetben azonban nem pánikoltam be. Szóval nem félek attól, hogy megölnek. Annak ellenére sem, hogy a családomban bizony van büntetett előéletű rokon, és nem kisstílű rabló, ha érted mire gondolok… Tudom mire képesek a hasonló típusú emberek.

 

Cosmo: Mióta érdekelnek a sorozatgyilkosok? Gyerekkorodban horrorfilmeket néztél és sorozatgyilkosok életrajzát olvastad titokban?

Levente: A sorozatgyilkosok személyiségében van valami bizarr misztikum, amivel tökéletesen tudok azonosulni. A LoveClub című regényemben éppen ezeket az azonosulási pontokat használtam a zavart lelkületű főszereplő kidolgozásánál. Egyszerűen jó érzés beleképzelni magam egy-egy bomlott elméjű fickó bőrébe, még akkor is, ha önös érdekből soha nem ölnék embert. Tudom, ez őrültségnek hangzik, talán egy kicsit az is. Még az imént említett rokon is elkerekedett szemmel olvasta a LoveClubot. Igen, valami stiklim biztosan van, de olvasóimra bízom a felderítését (mosolyog). A sorozatgyilkosok életéből az a rendkívüli meggyőzőerő érdekel, amivel képes rávenni őket, hogy meggyilkoljanak embereket. Ha ismert sorozatgyilkosok közül kellene választani, Ted Bundy élete és indítéka izgat legjobban. Ő harminc nő meggyilkolását ismerte be, de hogy pontosan hány áldozattal végzett, rejtély.

Cosmo: Szombaton előadást tartasz az Odeon-Lloyd Moziban az új kedvenc témádról. Mi jön ez után? Tervezel új regényt, hol láthatunk, hallhatunk majd?

A sorozatgyilkosok és a média kapcsolata nem véletlen témaválasztás. Az idén megjelenő, új regényem szerves részét képezi majd az oda-vissza történő játék. Túl sok részletet egyelőre nem szeretnék elárulni róla, de Magyarországon játszódik majd, és reagál jelen életünk nehézségeire. Szóval nagyon örültem, amikor a Krimifalók esemény rendezőitől felkérés érkezett, hiszen az utóbbi időben alaposan elmerültem a témában. Újságíróként és krimiíróként ez a téma az, melyben talán a legtökéletesebben kibontakozhatok.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több friss