2012.03.29.@ 11.03

Exkluzív interjú a Trónok harca sztárjával

Már csak néhány nap és folytatódik az HBO új sikersorozata. Mivel iszonyúan kíváncsiak vagyunk arra, hogyan alakul a sztori, kifaggattuk a műsor szöszi királylányát, Emilia Clarke-ot a részletekről.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Exkluzív interjú a Trónok harca sztárjával

Az előző évad végén Daenerys Targaryen elveszítette a férjét és a gyerekét is. Léci áruld el, mi lesz vele az újabb részekben!

Emilia: Az évad elején azt látjuk majd, hogy Dany nagyon nehezen tud megbirkózni az új körülményekkel és minden elképesztően frusztrálja. Nem csak azért, mert egyedüli nőként kell helyt állnia egy világban, ahol csak férfiak veszik körül, hanem azért is, mert még nem is nő igazából, hanem csak egy lány. Nincs már mellette a férje, Drogo sem, vagyis senkije sincs, akire támaszkodhatna. Mindent egyedül kell megoldania, amitől szörnyen magányosnak tűnik a szememben, de persze meg is erősödik majd.

Drogo és Daenerys, a “csődör” szülei, “aki meghágja majd a világot” (a szakállas fickótól idéztünk)

Ez majdnem úgy hangzik, mint egy nagyvárosi szingli csaj élete. Egyébként hogy érzed, te hasonlítasz valamiben Dany-re?

Emilia: Abszolút, 100%-ban! Ijesztő, hogy mennyire egyformák vagyunk – mármint nem szó szerint, mert nekem például nincsenek sárkányaim. De mindketten olyan naivak és fiatalok voltunk még nemrég, és úgy érzem, mintha egyszerre nőnénk fel és az az igazság, hogy rengeteget tanulok tőle. Most ez biztos úgy hangzik, mintha kitaláltam volna, hogy feltűnősködjek, de nem tehetek róla, tényleg ez az igazság.


Valószínűleg te vagy az egyetlen színésznő a világon, akinek három sárkány kollégája is van. Mit lehet róluk tudni?

 

A nevük Drogon, Viserion és Rhaegal. Rhaegalt a legidősebb bátyám után neveztem el, aki meghalt, még mielőtt megszülettem volna, egyébként róla neveztem el a meg nem született gyerekemet is. Viserion a másik bátyám, Viserys után kapta a nevét, Drogon meg természetesen a férjem, Khal Drogo után. Drogon, a fekete a legnagyobb közöttük és ő a legrosszabb is. Ha kemény ellenféllel állok szemben, akkor őt használom. Viserion a zöld sárkány, egy kicsit ravaszabb és trükkösebb, mint a másik kettő, Rhaegal pedig egy igazi dédelgetni való bébi.

Dany a második évadban

Sokat változott az életed a Trónok harca első évadja óta?

 

Minden teljesen megváltozott azóta! Rengeteget fejlődtem: minden egyes nap új tapasztalatokat szerzek. A legfontosabb most az, hogy mindezek mellett megpróbáljak önmagam maradni és tudatosítani azt, hogy minden őrület, ami most körülvesz, csak lufi, nem sok köze van a valósághoz és bármikor véget érhet. Szeretnék jó színésznő lenni, inkább ezen dolgozom és nem az internetet csekkolom, hogy vajon hol mit írnak rólam.

 

Igazából barna a hajad. Hogyan készíted el a klasszikus, Targaryen-árnyalatú platina szőke friszkót?

 

Képzeld, az egy paróka! Két és fél órába telik minden reggel, mire sikerül elrejteni a valódi hajamat mögé. Először szorosan befonják, majd lelapítják a frizurám, aztán fogják azt a fura, kopasz-hatású sapkát, majd egy csomó ragasztót nyomnak rá és befestik. És ezzel még mindig nincs vége: ezután rám teszik a parókát, újra beragasztózzák, levágják róla a lelógó madzagokat, újabb adag ragasztót nyomnak rá és aztán mehetek forgatni.

Amikor mindezek után a tükörbe nézel, nem érzed úgy, mintha nem is önmagadat látnád?

 

Dehogynem! És ez két dolog miatt is szuper dolog. Először is azért, mert amikor színészként belenézek a tükörbe, akkor Dany-t látom, nem önmagamat. Másrészt pedig azért, mert mindenki szőkén ismer engem, és ha barnán végigsétálok az utcán, senki nem ismer fel! Így sokkal könnyebb Emiliának maradnom.

 

Ne felejtsd el: Kódolatlan premier az HBO-n: április 2. hétfő, 22 óra!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több friss