Élet a Szex és New York után – Interjú a Csajok főszereplőjével

Lena Dunham még csak 26 éves, de már ő írja és rendezi az HBO vadiúj sorozatát, amiben ráadásul még a főszerepet is ő alakítja. Lehet, hogy ő lesz az új Carrie?

2012.06.04. 07:06
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Élet a Szex és New York után – Interjú a Csajok főszereplőjével

Oké, ha őszinték akarunk lenni: nem, tuti, hogy Lena nem erről lesz híres! A sorozata ugyanis pont azzal tűnik ki a csajos műsorok közül, hogy a szereplői csak álmodoznak arról, hogy csillogó és mozgalmas életet éljenek, miközben folyamatosan szerencsétlenkednek New Yorkban. Mindezt persze iszonyú viccesen és imádnivalóan teszik, szóval Lena és a Csajok eséllyel pályáznak arra, hogy az új kedvenceid legyenek!

 

Hogyan mutatnád be a sorozatot?

Lena: Egy rakás huszonéves lányról szól, akik nem rég végeztek az egyetemen és New Yorkban élnek. De nem a szokásos álomváros-New Yorkban, hanem a szürke valóságban. Azért nem kell megijedni, mert nem depressziós drámáról, hanem vígjátéksorozatról van szó. Végül is amikor 24 éves vagy, és nincs sem rendes munkád, sem családod, akkor olyan rémesen tragikusnak látod az életed, hogy azon már csak nevetni lehet.

Kik a szereplők?

Lena: Én egy Hannah nevű lányt alakítok, akitől a szülei megtagadják a további anyagi támogatást és a saját lábára kell állnia. A legjobb barátnőjét Marnie-nak hívják, az ő problémája az, hogy nem tud megszabadulni a pasijától és eléggé perfekcionista. Jessa brit: a legjobban és egyben legközhelyesebben úgy tudnám őt jellemezni, hogy szabad lélek. És ott van még Shoshanna, aki kicsivel fiatalabb a többieknél, még egyetemre jár és úgy érkezett New Yorkba, hogy szó szerint elhatározta: úgy fog élni, mint a Szex és New York szereplői.

 

Rád mennyire volt hatással a Szex és New York?

Lena: Bevallom, én imádtam a sorozatot és anyukámmal többször is tartottunk már Szex és New York-maratont. Nincs olyan csaj a világon, aki ne úgy költözne a városba, hogy ne az lebegne a szeme előtt, hogy most kezdődik az ő Carrie-életszakasza. A gond csak az, hogy New York ma már nem az a város, mint tíz évvel ezelőtt és mindannyian érezzük, hogy egy kicsit kiábrándultabb, Szex és New York-utáni világban élünk. Az emberek most is ugyanazt keresik: a helyüket, a nagy szerelmet, és most is a barátság a legfontosabb az életükben, de már realisztikusabbak az elvárásaink.

Hogy kaptál már 24 évesen saját HBO-sorozatot?

Lena: Készítettem egy filmet, a Tiny Furniture-t, ami fesztiváldíjat kapott, úgyhogy néhányan még meg is nézték. Köztük Judd Apatow producer, aki épp saját sorozaton törte a fejét, és valamilyen isteni csoda folytán megkeresett engem, és megkérdezte, szeretnék-e részt venni a munkában. Soha nem gondoltam volna, hogy valaha eljutok idáig: úgy értem, végre azt csinálhatom, amit akarok és még pénzem is van belőle és nem kell többé a gyerekruha-üzletben dolgozni és elköltözhettem a szüleimtől. Nagyon örülök, hogy így alakult az életem!

 

A szereplők úgy néznek ki, mint a normális, hétköznapi lányok: nem szupervékonyak és nem úgy öltözködnek, mint a milliomos stylist-ok.

Lena: Igen, ezt direkt akartuk így, hogy megmutassuk, hogy a hétköznapi csajok is lehetnek szexisek. Nézz csak rám!

 

Ha már a szexisségről van szó: nem érzed néha kínosnak a szexjeleneteidet?

Lena: Volt már olyan, amikor az jutott közben eszembe: “ó, Istenem, miért kell nekem ezt csinálnom?” Aztán rájöttem, hogy épp én írtam magamnak ezt a jelenetet és ettől csak még furcsábban éreztem magam.

 

Mindig vígjátékokat akartál írni?

Lena: Nem. Igazából azt hittem, hogy amiket írok, azok megható, komoly drámák, de amikor végre bemutatják őket, az emberek mindig kinevetnek. Még gimiben írtam egy nagyon megrázó színdarabot az abortuszról, amiben fel akartam dolgozni az élet összes nagy kérdését, hogy végre az egész suli észrevegye, hogy egy zseni van közöttük. De csak nevettek azon is. Szóval úgy határoztam, inkább felhagyok a komoly témákkal.


Premier az HBO-n: június 5. kedd, 21:00. A további részeket kedd esténként láthatod majd!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több friss