2012.06.27.@ 12.06

Búcsúzunk a romkom királynőjétől

Nora Ephron, minden idők egyik legsikeresebb női forgatókönyvírója és rendezője, az amerikai Cosmo egyik leghíresebb újságírója, tegnap este, 71 évesen elhunyt. A kedvenc filmjeleneteinkkel búcsúzunk tőle.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Búcsúzunk a romkom királynőjétől
Katt a galériára!
6 fotó

Búcsúzunk a romkom királynőjétől

1 of 6
2 of 6
4 of 6
5 of 6
6 of 6

  2 of 6
Búcsúzunk a romkom királynőjétől

A világ első online randis filmjéből már 1998-ban (!) kiderült mindaz, amit ma is követünk, ha a neten ismerkedünk: nem szabad a csetes viselkedése alapján megítélni a pasikat, mert a valóságban lehet, hogy egészen mások! Persze Meg Ryan-t ez sem zavarta, mert a végén összejött Tom Hanksszel.

  4 of 6
Búcsúzunk a romkom királynőjétől

Nicole Kidman egyik legviccesebb filmje, amiben egy boszit alakít, aki szeretne beilleszkedni az emberek közé. Ez nem igazán akar sikerülni, mert a nő képtelen leszokni a varázslásról, főleg akkor, ha valaki felhúzza! Plusz pont: ebben a filmben a cuki Will Ferrell játsza a jó pasit!

  5 of 6
Búcsúzunk a romkom királynőjétől

Ezt a filmet Nora írta és rendezte is, és bármilyen rossz passzban is lennél, nézd meg, mert máris visszakapod tőle az életkedved! Meryl Streep egy híres szakácsnőt alakít, aki a tévéműsorát azzal próbálja feldobni, hogy táncshow-t mutat be a kopasztott csirkékkel és főzés közben énekel!

  6 of 6
Búcsúzunk a romkom királynőjétől

Már Carrie Bradshaw-ék előtt (1989-ben!) is létezett olyan nagyszájú csaj, akik nem szégyellt a szexről, pasizásról és az orgazmusról beszélni, méghozzá nem csak a barátnőivel, de a legjobb fiú barátjával is. Amikor Meg Ryan egy éttermi asztalnál mutatja be, hogyan szokott orgazmust színlelni, az a világ egyik legviccesebb filmjelenete!

Az ikonikus írónőnek köszönhetjük a legszebb Meg Ryan-filmeket (Harry és Sally, A szerelem hullámhosszán, A szerelem hálójában), amelyekkel a kilencvenes években lefektette a romantikus vígjátékok szabályait. Háromszor ment férjhez és háromszor jelöltél Oscarra is, tehát nagyon mozgalmas és sikeres életet élt. 2006-ban diagnosztizáltak nála leukémiát, nem rég pedig tüdőgyulladást kapott, ez okozta a halálát. Hiányozni fogsz, Nora!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több friss