2012.08.14.@ 12.08

Tegnap kicsit mind elárvultunk…

Búcsúzunk Helen Gurley Browntól, a Cosmo megálmodójától, aki nélkül fele ennyire sem lenne vidám az életünk. A legendás főszerkesztő tegnap, 90 éves korában hunyt el…

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Tegnap kicsit mind elárvultunk…
Katt a galériára!
10 fotó

Tegnap kicsit mind elárvultunk…

1 of 10
2 of 10
4 of 10
5 of 10
6 of 10
7 of 10
8 of 10
9 of 10
10 of 10

  2 of 10
Tegnap kicsit mind elárvultunk…

Ugye mi megmondtuk? 40 felett is irtó szexi volt!

  4 of 10
Tegnap kicsit mind elárvultunk…

Mivel nagyon tudott élni, nem meglepő, hogy még az irodájában is volt egy hatalmas, pihe-puha kanapé!

  5 of 10
Tegnap kicsit mind elárvultunk…

A legendás kanapén 2 évvel ezelőtt főszerkesztőnk, Johanna is együtt ücsörgött Helennel.

  6 of 10
Tegnap kicsit mind elárvultunk…

Férjével, David Brown filmproducerrel 50 évig voltak boldog pár!

  7 of 10
Tegnap kicsit mind elárvultunk…

Az első Cosmo, amit Helen főszerkesztett, 1965-ből!

  8 of 10
Tegnap kicsit mind elárvultunk…

Amikor Helen levetkőztette Burt Reynlodsot...

  9 of 10
Tegnap kicsit mind elárvultunk…

Látod már, kitől lőtte Carrie az

  10 of 10
Tegnap kicsit mind elárvultunk…

Köszönjük neked Helen, hogy ilyen voltál, amilyen!

Emlékszel, amikor 15 évvel ezelőtt a Cosmo berobbant Magyarországra, a “Kedvenc melltartód” kampánnyal, amelyen egy férfi keze takarta el fiatal nő kebleit? Az ezredforduló előtti Budapestet úgy kiborította a reklámhadjárat, hogy majdnem az összes posztert fekete festékkel fújták le. Falakat lerombolni sosem könnyű – de együtt megcsináltuk! Már másfél évtizede adjuk kezedbe havonta a magazint, amely formálja a stílusodat, megnevettet, szélesíti a látóköröd és egyfajta “tudatos naivitást” csempész a komolykodni próbáló világba. De tudod ki tette a Cosmopolitant a kedvenc magazinoddá?

Helen Gurley Brown több mint három évtizeden át volt az amerikai Cosmopolitan főszerkesztője, és ő írt először kendőzetlenül arról, hogy a szingli lányoknak igen is szükségük van a szexre. Neki köszönhetjük azt is, hogy a legcukibb pasik dobják le a pólójukat a kedvünkért: a társasági magazinok történetében először a hires színészt, Burt Reynoldst csupaszította le az olvasók nagy boldogságára. Ám ami még ennél is fontosabb: megmutatta mindannyiunknak, hogy nem számít honnan jövünk, ha elszántak (és dögösek) vagyunk, minden álmot valóra válthatunk. Helen egy alig 3000 főt számláló arkansasi városkából, Green Forrestből származott, és évekig dolgozott titkárnőként, míg összeszedte a bátorságát, és megírta első könyvét, a “Sex and the Single Girl”-t, amivel megteremtette a Szex és New York-mánia alapjait. A regény bomba siker lett, Helen pedig megkapta – az akkor még családi lapként működő – Cosmopolitan főszerkesztői posztját.

Minden idők első Cosmo-lánya idős korában is sugárzóan gyönyőrű volt, és persze minden oka megvolt arra, hogy ragyogjon a boldogságtól. Helen ugyanis számtalan elismerést kapott munkásságáért, neves magazinokban emlegették őt, mint a világ egyik legbefolyásosabb asszonyát, a New York Times pedig “Az eredeti Carrie Bradshaw” című írásában mutatta be munkáságát és tisztelgett az ikon előtt. Helen szívügyének tekintette, hogy a világ összes országában megjelenő Cosmo főszerkesztőit megismerje (ebédre és kávézni hívta őket) és – már akkor, amikor még sehol sem volt Facebook és Instagram – minden főszerivel készített egy tökéletesen pózolós közös fotót. A barátság mellett a szerelemben is hitt: ötven éven át (!) élt boldogságban David Brown filmproducerrel, aki két éve hunyt el, óriási űrt hagyva szerelme életében. Helen mottója az volt: “Good girls go to heaven, bad girls go everywhere.”, azaz “A jó kislányok a mennybe mennek, a rossz kislányok pedig mindenhová eljutnak.”

Drága Helen,

Köszönjük, hogy pironkodás nélkül írhatunk a 99 kedvenc szex pózunkról, megtanultunk Cosmo koktélt keverni, tudjuk, milyen sminkben toppanjunk be az exünk szülinapi bulijára, hogyan vágjunk zsebre mindenkit az állásinterjún, és mindenek felett köszönjük, hogy velünk voltál. Gondoskodunk róla, hogy örökre velünk maradj. Szomorúak vagyunk, hogy menned kellett, de vigasztal minket, hogy akárhol is vagy, ott már a vörös rúzs és a Chanel kosztüm a divat, és nem tilos (sőt, kötelező) beszélni a szexről.

Ígérjük, rosszak leszünk!

XoXo,

A világ összes Cosmo-lánya

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több friss