Így készülj egy nyáresti kerti bulira!

Itt a nyár, itt a jó idő, itt a kerti partik szezonja. A meleg nyári estéken nincs is jobb program, mint összehívni a barátokat vagy a családot és a kertben élvezni egymás társaságát. Ehhez kötődően mutatunk néhány tippet, amivel még kellemesebb lehet az este.

Így készülj egy nyáresti kerti bulira!

Késés vagy pontosság?

Örök kérdés, hogy illik-e néhány percet késni, ha vendégségbe megyünk. Sokan úgy gondolják, hogy udvariatlanság másodpercre pontosan érkezni, mások viszont pont az ellenkezőjéről vélekednek. Márai Füveskönyvében például mindössze 15 perc késést tart megbocsáthatónak.

Kinek van igaza? Az biztos, hogy ha kisebb összejövetelre vagyunk hivatalosak, semmiképpen sem szerzünk jó pontot a késéssel. Ha viszont egy hatalmas kerti bulin számítanak a jelenlétünkre, belefér, ha néhány perccel a megadott időpont után csengetünk.

Milyen ajándékot vigyünk?

A jó ajándék kiválasztása sokaknak okoz gondot. A virág csak a háziasszonyé, a bor pedig nem mindig jó választás. A legjobb, ha olyan ajándékot választunk, amit a házigazda és vendég egyszerre élvezhet, ami megkoronázza az estét és méltó a rendkívüli pillanatokhoz. Egy doboz Raffaello például tökéletes választás a hasonló különleges alkalmakra.

Hogyan díszítsük fel a kertet?

A nyári kerti bulikban az a jó, hogy a természet már félig gondoskodott a díszítésről. A frissen nyírt fű illata és a lemenő nap sugarai eleve kellemes hangulatot varázsolnak, amit néhány ügyesen elhelyezett kerti lámpással tudunk fokozni. A mécsesek mellett fehér lampionokkal is érdemes feldobni a kertet. Hiszen egy kertben a zöld mindenképpen hangsúlyos szín, amihez remekül illik a fehér.

Mivel várjuk a vendégeket?

Ha nem kifejezetten vacsorára hívtuk össze ismerőseinket, akkor nem szükséges meleg étellel várnunk őket. Az a fontos, hogy a hajnalig tartó beszélgetésekhez, a jó társasághoz és a varázslatos nyári hangulathoz méltó finomsággal kínáljuk meg őket. Mondjuk egy tál hófehér Raffaellóval, hiszen a vendégeink megérdemlik a különleges kényeztetést.

További információk!

Még több

friss