A sikeres párkapcsolat alapjai

Bármennyire előrehaladottnak érzi magát a kor embere a párkapcsolati gondokon való segítés nem csak a régi időkben volt fontos, hanem most is szükséges

A sikeres párkapcsolat alapjai

Két ember közti működési mechanizmust befolyásolja mindkettőjük születési családjából származó mintája, ahogyan kiskorában bántak vele, s az, amit felnőve ezekből önmagának kialakított. Ezek a beidegződések nem a felszínen, hanem a tudatosság elől eltakarva mozognak.  Ebből kifolyólag a pár számára segítséget nyújthat az, ha a problémák valós okai a felszínre kerülnek. A titkok és tabuk csak addig élnek, amíg fény nem derül rájuk. A segítő olyan összefüggéseket láthat meg a kapcsolatban, melyek közelről nehezen felfedezhetőek. Feloldódhatnak régi, berögzült minták, ki nem mondott érzések.

Kiderülhetnek a szülők és a nagyszülők érzelmi életével kapcsolatos összefüggések, az önbecsülés elhanyagolásának okai, a kevés önbizalom eredete, és sor kerülhet ezek feloldására, változtatására. Holisztikus megközelítésből átláthatóvá válhat, hogy ezek a családi minták mi célt szolgálnak az egyén életében, és miért fut bele például a női ág mindig kísértetiesen hasonló helyzetekbe. Nem sikerülnek a párkapcsolatok, boldogtalanok a nők, elgyengülnek és kiszolgáltatottak lesznek, vagy ha a férjük viszont szeretik is őket, mégse tudnak nőiségükben kiteljesedni, nem élvezik a női szerepeket, és nehezükre esik őszintén anyává válni. A férfiakról pedig kiderülhet, miért nem elégedettek velük a nők, miért vonzanak be az életükbe domináns asszonyokat, miért ütközik nehézségekbe a családalapítás, miért hiányzik a belső motiváció a felelősségvállalásra.

Ha az egyén a saját életében jól érzi magát, mert átlátta élete láthatatlan mozgató rugóit, melyeket megváltoztatott, akkor elhagyhatja párkapcsolati akár észre nem vett játszmáit, s életének egyre több területén boldogabb lehet.

A Kristálykert Holisztikus Jóllét Központ tanácsadói segítségedre lehetnek.

www.crystalgarden.co

Még több

friss