Ilyen lesz György herceg keresztelője

A kis herceget október 23-án, szerdán keresztelik meg Londonban és a Kensington Palota nyilatkozata alapján úgy tűnik, hogy nagyon látványos lesz az esemény!

Ilyen lesz György herceg keresztelője

Persze a kis trónörökösnek mindenből a legjobb jár, szóval annyira nem meglepőek a részletek. Soroljuk, mi mindent lehet tudni eddig az évszázad keresztelőjéről:

– Györgyöt Justin Welby Canterbury-i érsek kereszteli majd meg, de nem a legendás katedrálisban, hanem egy kisebb, családiasabb hangulatú kápolnában, a Chapel Royalban. A kápolnát még VIII Henrik építtette és a német reneszánsz festő, Hans Holbein kezét dícséri a dekoráció. Ez az a hely, ahol halála után Diana testét koporsóban őrizték a temetés előtt.

– A résztvevők listája már most hivatalos: egész biztosan ott lesz Vilmos, Katalin, II Erzsébet, Fülöp herceg, Károly herceg és Harry, valamint Katalin szülei és György keresztszülei.

– A keresztelés napján készül majd pár új hivatalos családi portré, amelyeken a kis György is szerepel majd (ó, végre!).

– György ugyanolyan ruhát visel majd, amilyet Viktória királynő terveztetett és amit a legidősebb lánya viselt a saját keresztelőjén, 1841-ben. Váó, biztos nagyon csini lesz!

Még több

friss