Botrány a Moschino Meki-kollekciója miatt

Az olasz divatház legújabb kapszulakollekciója hatalmas sikert aratott a divatfanok körében, a McDonald’s dolgozói viszont eléggé kiakadtak miatta. Neked bejönnek a feltuningolt mekis egyenruhák?

2014.03.04. 16:03
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Botrány a Moschino Meki-kollekciója miatt

A milánói divathét egyik legnagyobb szenzációja volt, mikor a Moschino új kreatív igazgatója, Jeremy Scott a McDonald’s jellegzetes piros-sárga színkombójában és szív alakú ‘M’ betűs cuccokban küldte kifutóra a modelleket. A divatrajongók persze rögtön lecsaptak a vicces kollekcióra, és a bemutató utáni napokban már el is kapkodták a boltokból a kardigánokat, mobiltokokat, táskákat, cipőket és kötött rucikat. A sztárcsajszik közül pedig Katy Perry, Rita Ora és Anna Dello Russo is megvillantotta már saját trendi mekis egyenruháját.

A McDonald’-s dolgozóinak viszont egyáltalán nem jött be a Fast Fashion nevű kapszulakollekció, sőt! Fellázadtak a közösségi site-okon, mivel szerintük a márka megalázza őket azzal, hogy egy táska 1265 dollárba, egy pulcsi pedig 780 dollárba kerül, de még a kollekció legolcsóbb darabja, az iPhone-tok is 78 dollárt kóstál, miközben ők minimálbérért dolgoznak a gyorséttermekben.

Egy ex-mekis alkalmazott így nyilatkozott: „Mindenki tudja, milyenek a munkakörülmények a McDonald’s-nál, és ebben nincs semmi divatos. Az pedig egyenesen sértő, hogy valaki hajlandó 1000 dollárt fizetni egy ruháért, amit a Meki inspirált, miközben az ott dolgozók éppen csak minimálbért kapnak.” Az ügy mostanra ráadásul odáig fajult, hogy a McDonald’s vezetői azt tervezik, beperlik a Moschinót, amiért engedély nélkül lekoppintották a védjegyüket.

Hm, te kinek adnál igazat ebben a divatcsatában?

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több friss