2014.04.17.@ 05.04

Ez a világ legdurvább társkereső hirdetése

Sok lány álmodozik egy milliomos férfiről, aki mellett igazi királylány lehet, de úgy tűnik, vannak olyan csajok, akiknek csak ez az egy dolog számít – ebből a társkereső hirdetésből legalábbis ez derül ki.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ez a világ legdurvább társkereső hirdetése

Lehet, hogy már te is láttad azt a társkereső hirdetését, akiben egy lány Ms. Pretty álnéven őszintén elmondja, hogy dúsgazdag férjet keres. Ha még nem találkoztál az internet legújabb kedvencével, akkor a sztori röviden a következő: egy 25 éves nő tárkereső bemutatkozásában nem titkolja, a célja az, hogy hozzámenjen egy olyan pasihoz, akinek az éves keresete legalább 500 ezer dollár. Igen, jól olvastad: fél millió dollár, vagyis körülbelül 113 millió forint! A csajszi arra a kérdésre keresi a választ, hol találhat ilyen férfit és hogyan csaphat le rá, úgy, hogy a gondtalan életért cserébe ő a csinos külsejét tudja felkínálni.

Ez a hirdetés viszont annyira megfogta a világ leghíresebb bankjának, a JP Morgannek a vezérigazgatóját, hogy választ is írt rá:

„Kedves Ms. Pretty,
Nagy érdeklődéssel olvastam levelét, és tudom, hogy sok lány érdekelt az alábbi témában. Engedje meg, hogy kifejtsem válaszomat, mint szakmai befektető. Éves jövedelmem meghaladja az 500 ezer dollárt, így senki sem gondolhatja, hogy csak az időmet vesztegetem. Üzleti szempontból feleségül vennem Önt egy nagyon rossz döntés lenne. Had magyarázzam el, miért. Az, amit Ön szeretne az a cseregazdálkodás jó példája: szépség pénzért cserébe. Az egyik fél biztosítja a szépséget, a másik fél pedig fizet érte, nem is keveset. Csakhogy van egy buktató tényező. Az Ön szépsége mulandó. Én pedig nem adhatok pénzt anélkül, hogy cserébe ne kapnék valamit. A jövedelem tehát évről-évre növelhető, de az Ön szépsége ezzel párhuzamosan elhalványul. A közgazdaságtanban ezt úgy nevezik, hogy a jövedelem a növekvő érték, Ön pedig a csökkenő. Ha Önnek csak a szépsége az egyetlen eszköze, akkor 10 évvel később értéktelenné válik.

Lehet, hogy kegyetlen lesz, amit mondok, de Önnel randizni számomra egy veszteséges kereskedelmi helyzet lehet. Ha valaminek az értéke csökken, azt azonnal el kell adni. Nem szerencsés tehát hosszú távon megtartani. Ez a helyzet a házassággal, amit Ön szeretne. Az túl hosszú időnek számít hogy egy értékét folyamatosan veszítő dolgot megtartsak.
Akinek az éves jövedelme több mint 500 ezer dollár, az nem hülye. Így maximum randiznak Önnel, de feleségül nem veszik. Így azt tudom ajánlani, hogy felejtse el ezt a célját. És ami még ettől is szebb, hogy Önmaga is elérheti azt, hogy ennyi legyen az éves fizetése. Nagyobb esélye van erre, mint találni egy gazdag bolondot. Remélem, hogy ezzel segítettem.

Üdvözlettel,
a JP Morgan igazgatója”

Te mit gondolsz az esetről?

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több friss