Jennifer Lawrence meztelen képei sokkolták az internetet

Már tegnap is sejthető volt, hogy az év legnagyobb botránya lesz abból, hogy egy hacker feltörte Jennifer Lawrence és még 100 sztárcsajszi mobilját, és feltette a privát fotóikat a netre. De azt azért biztos nem gondoltad volna, hogy idáig fajul a helyzet!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Jennifer Lawrence meztelen képei sokkolták az internetet

Ahogy tegnap megírtuk, Jen, Kate Upton, Kristen Stewart és még rengeteg celebcsaj meztelen vagy éppen fürdőruhás képeit lopta el egy hacker, aki az iPhone-juk iCloud (biztonsági mentés a felhőben) funkcióján keresztül szerezte meg a jelszavukat, és így törte fel a mobiljukat. Sokan tagadták, hogy ők szerepelnének a fotókon, de Jennifer Lawrence például az elsők között ismerte el, hogy valódiak a felvételek, és azonnal feljelentést is tett. Azóta pedig az ügybe az FBI is bekapcsolódott, és most ők próbálják kinyomozni, ki lehet a tettes. Az egyelőre névtelen hacker azóta el is tűnt a 4chan fórumról, ahol eredetileg posztolta a képeket, bár korábban azt hirdette, hogy egy kétperces szexvideója is van Jenről, illetve még több sztártól szerzett fotókat.

A botrány viszont egy újabb hacker-hullámot indított el, főleg mióta kiderült, hogy az Apple rendszerét kihasználva törték fel az adatokat. Tegnap óta rengeteg iPhone-felhasználó kapott különböző biztonsági üzenetnek álcázott levelet, amiben figyelmeztetik őket, hogy saját érdekükben változtassák meg a jelszavukat. Ez azonban csak egy újabb trükk, amivel még több adatot próbálnak megszerezni, mivel az Apple egyáltalán nem küldött ki ilyen e-maileket. Szóval ha esetleg te is kapnál hasonlót, semmiképp ne válaszolj rá, és azonnal töröld ki a levelet!

És ugyan attól valószínűleg nem kell félned, hogy a te privát fotóid magazinok címlapján köszönnének vissza, azért nem árt, ha leellenőrzöd a telód biztonsági beállításait. Először is figyelj rá, hogy minden fiókodhoz más jelszót válassz, ami véletlenül se könnyen kitalálható név vagy dátum legyen. Másrészt nyilvános wifi hálózaton keresztül vagy például a Facebookon soha ne küldj még a szerelmednek sem szexi fotókat, és ezekről jobb, ha nem készítesz biztonsági másolatot sem.

Címkék: hacker Jennifer Lawrence meztelen fotók pucér fotók

Még több friss