4 trükk, hogy a frizurád egész nap tartson

Soha többet hajpara.

4 trükk, hogy a frizurád egész nap tartson

Hiába indulsz el tökéletesen belőtt séróval, ha már az ebédszünetre összeomlik a műved. A párás idő vagy a szél se vegye mostantól kedved a reggeli frizuraválasztásnál, mert gyorsan és egyszerűen érheted el, hogy még az esti randin is a helyén maradjanak a tincseid.

1. Kezdjük az alapoknál…

Ahogy a sminkelésnél is alap, hogy a jól hidratált pofid a tartós makeup első kritériuma, úgy a loboncodnál is a hajad minőségével tehetsz a legtöbbet. Válasz olyan sampont, ami a hajtípusodhoz illik. Például, ha vékonyszálú és erőtlen a hajad, akkor gyorsan elnehezítik a hajformázó készítmények, így szerkezeterősítő sampont és balzsamot keress. Az egészséges hajjal sokkal könnyebben tudsz majd dolgozni és tartósabb lesz a végeredmény is.

2. Fújd szárazra

Te sem tudod kivárni, hogy végre megszáradjon a hajad? Pedig Lisa Laudat hajstylist szerint kevés rosszabb dolgot tehetsz a fürtjeiddel, mintha még nedvesen elkezded formázni: „ettől lesz a haj lelapuló vagy szöszös.” Ha utálod a hajszárítást, időzítsd estére a hajmosást, szárítsd meg amennyire tudod és reggelre hagyd a formázást.

3. Néha jobb másnaposan

Legalábbis a hajadnak biztosan. Nem véletlenül mondogatják a fodrászok, hogy ha például egy kontyot szeretnél, ne aznap mosd meg a hajad, mert sokkal csúszósabbak ilyenkor a hajszálaid és szétesik egyből a frizkód. Ha viszont már a hajmosás napján szeretnél villantani, akkor használj hajprimert, amivel kicselezheted a csúszós tincseket.

4. Lamináld a tincseid

Vagyis vond be egy finom védőréteggel, ami megvédi majd a levegő páratartalmától, így a frizurád is jobb esélyekkkel indul. Az egyik legjobb csodafegyver, amit bevethetsz, az argánolaj, ami finoman táplálja és védi a loboncod egész nap. Így még akkor sem lesz szöszös a hajad, ha elkap az eső és néhány csepp víz éri a buksidat.

Még több

Frizura