5 dolog, amit tudnod kell, mielőtt hajhosszabbítást kérsz

Kézenfekvő megoldásnak tűnhet a hajhosszabbítás, ha gyorsan szeretnéd megnöveszteni a tincseidet – de néhány dolgot azért érdemes átgondolni előtte.

5 dolog, amit tudnod kell, mielőtt hajhosszabbítást kérsz

Nem csak amiatt lehet vonzó a póttincsek bevetése, mert extra hosszú loboncod lehet, de még sűrűbbnek és dúsabbnak is tűnik majd tőle a hajad. Viszont biztosan már te is belefutottál olyan képekbe, ahol inkább igénytelen lett a hatás, mert látszott a tincs illesztése a töveknél. Ne ess ebbe a csapdába, segítünk!

1. Bőség zavara

Szerencsére már nem csak egyféle technikát lehet választani, hiszen ez a terület is folyamatosan fejlődik. Többek között választhatsz ragasztócsíkos, hőillesztéses és keratinos, továbbá ultrahangos változatok közül. A döntést viszont a fodrászoddal közösen hozd meg, aki segít neked megtalálni az elvárásaidhoz, és a hajtípusodhoz legjobban passzoló megoldást.

2. Kutakodj!

Lehet, hogy már megvan a jól bevált fodrászod, aki olyan természetes színátmenetet varázsol a hajadba, mintha csak a nap szívta volna ki. Viszont a hajhosszabbítás más tudást igényel, és előfordulhat, hogy a te kedvenced kevésbé jártas benne. Kérdezősködj, hogy melyik szalonnal jársz a legjobban, és csakis profira bízd a munkát!

3. Őrizd meg a hatást!

Egy dolog menő tincsekkel kilépni a fodrászatból – és megint egy másik megtartani az új lookod. Éppen ezért havi szinten csekkolj be a szakemberhez, aki a hajhosszabbítást végezte, hogy ellenőrizze az extra tincseket és korrigáljon, ha valami nem stimmel. Ha még tartósabbá szeretnéd tenni a végeredményt, használj speciális hajápolókat, amik kímélik a póttincseket.

4. Vigyázz a károsodással!

Míg a felcsatolt tincsek kevésbé veszélyesek a hajadra, addig a tartós hajhosszabbítás már jobban igénybe veheti a természetes hajad. Éppen ezért kritikus, hogy tényleg szakember végezze a feladatot, mert ha anyagilag jobban is jársz egy olcsóbb szalonnal, a frizurád nagyobb eséllyel sínyli majd meg a kókler melót.

5. Számolj utána!

Ha igényes és természetes hatású sörényt szeretnél, az bizony nem lesz olcsó. Egyrészt a tartós tincsek felhelyezése is drágább, másrészt a folyamatos utó-ápolás és a fodrászhoz való gyakori betérés is megterhelheti a pénztárcád. Nézd meg a budgeted, hogy belefér-e egy ilyen jellegű extra kiadás.

Még több

Frizura