8 dolog, amivel szépen lassan tönkreteszed a hajad

A Cosmo vloggere, Esztergályos Viki most elárulja, hogy mik azok a hajápolási bakik, amikbe rendszeresen belefutsz, és persze azt is, hogy ezeket hogyan orvosolhatod a leghatékonyabban. HAJrá!

8 dolog, amivel szépen lassan tönkreteszed a hajad

Túl gyakori hajmosás

A mindennapos hajmosás során a szennyeződésen túl a sörényed természetes védőrétegét is eltávolítod, ráadásul a hajhagymákat arra készteted, hogy több zsírt termeljenek, hogy megelőzzék a kiszáradást. Szóval, ha azt tapasztalod, hogy a gyakori hajmosásaid ellenére is gyorsan zsírosodik a hajad, ne növeld, inkább csökkentsd a mosások számát!

Nem hígított sampon

Az évek alatt sikerült kitapasztalnom, hogy a sampont érdemes egy kis vízzel hígítani, hogy ne töményen kerüljön a fejünkre, így sokkal kíméletesebbé válik a hajmosás a fejbőr és a szálak számára is.

Vizesen fésülöd a hajad

Bár könnyebbnek tűnik a vizes hajat kifésülni, jobban teszed, ha még hajmosás előtt szabadítod meg a loboncod a kócoktól, vizesen pedig csupán az ujjaid segítségével egyengeted el a tincseket. Ha mindenképpen szeretnéd még vizesen átfésülni, akkor a törölközőszáraz hajadon, kimondottan nedves hajra való kefével, óvatosan, alulról felfelé haladj a fésüléssel.

Nem használsz balzsamot

Válassz a hajtípusodnak megfelelő ápolóterméket, ez ugyanis segít abban, hogy hidratált és táplált maradjon a hajad, ráadásul a külső hatásoktól is védettebb lesz. Az ápoló terméket körülbelül a tincseid közepétől a hajvégekig oszlasd el!

Hajszárítási baki

Először is, ne dörzsöld, dörgöld túl erősen a hajad a törölközővel, hanem finoman itasd fel a nedvességet, ezután jöhet a hajszárító, nem túl forró levegővel!

Túl gyakori hajformázás hővel

Sajnos a hajformázó eszközök mind-mind magas hőfokon képesek elérni a vágyott frizurát, viszont, ha túl sűrűn használod őket, ráadásul hővédőt sem teszel a hajadra előtte, az durván hazavághatja a hajkoronád.

Túl szoros copfok, fonatok

Sajnos a saját káromon tanultam meg, hogy nem szabad állandóan túl szorosra copfozni, fonni a hajat, ugyanis ez hajhullást is okozhat! Mióta elhagytam ezt a rossz szokást, sokkal kevesebb hajszálat veszítek.

Nem iszol eleget

Biztosan Te is állandóan azt hallod, hogy mennyire fontos az egészségünk megőrzéséhez az elegendő vízfogyasztás. Jó, ha tudod, hogy ez a hajadra is hatással van, ugyanis, ha nem iszol eleget, a bőröd és körmeid mellett a séród is megviseltté, töredezetté válhat!

Még több

Frizura