10 zseniális tipp, hogy tavaszra hosszabb legyen a hajad!

Te is hosszú és dús hajzuhatagra vágysz? Akkor ezek a tippek neked szólnak!

10 zseniális tipp, hogy tavaszra hosszabb legyen a hajad!

1. Tudom, rosszul hangzik, de tényleg fontos, hogy rendszeresen visszavágassuk a hajvégeket! Ugyanis ha elkezd törni egy hajszál, egyre feljebb és feljebb is törni fog, aminek következtében a haj fénytelen, fakó szalmakazallá válik, amit előbb-utóbb sajnos úgyis le kell vágatni, de ekkor már nem csak 1-2 centitől, hanem akár 10-20 cm-től is meg kell szabadulnunk.

2. Minden esetben a hajtípusodnak megfelelő sampont, balzsamot használj, a hajvégekre pedig ápoló olajat. Hetente-kéthetente egyszer pedig egy szuper pakolással is kezeld a loboncod, hogy megőrizze egészségét. Ha nem akarsz erre pluszban költeni, nézz szét a konyhában: egy kis olívaolaj és tojássárgája keveréke, és kész is a tökéletes házi hajpakolás!

3. Szerezz be egy szuper, természetes sörtéjű hajkefét! Ez segít a fejbőröd által termelt természetes olajokat eljuttatni a hajtövektől egészen a hajvégekig.

4. Esténként, lefekvés előtt kényeztesd a fejbőröd egy rövid, kellemes fejmasszázzsal. Ezzel felfrissíti a vérkeringést, ami szintén remek segítséget nyújt a hajnövesztésben.

5. A lehető legkevesebb hőt használd a hajadra. Ha nagyon muszáj, akkor minden esetben használj előtte hővédőt!

6. Soha ne dörgöld a vizes hajad törülközővel, ilyenkor ugyanis sokkal sérülékenyebbek a szálak. Finoman nyomkodd, itasd fel a vizet róla.

7. Szkippeld a napi mosást! Akármennyire is jó ötletnek tűnik, ha minden nap megmosod egy idő után teljesen kiszáradnak a tincseid, ez pedig töredezéshez vezet.

8. Igyál elegendő mennyiségű vizet! Biztos nektek is a könyökötökön jön már ki ez a mondat, ahogy nekem is, de tényleg nagyon fontos, hogy belülről is hidratáljunk. Nem csak a hajunk, hanem a bőrünk, és egész szervezetünk hálás lesz érte! Emellett a megfelelő mennyiségben bevitt fehérjék, vitaminok szintén nélkülözhetetlenek az egészséges és hosszú haj érdekében.

9. A túl forró zuhany nem csak a bőrödnek árt, a hajadnak sem tesz jót. A legjobb, ha csupán kellemesen meleg hőmérséklettel indítod a hajmosást, ez segít abban, hogy a hajhám rétegei megnyíljanak, majd miután minden sampont, balzsamot kiöblítettél a hajadból, engedj rá kicsit hűvösebb vizet, amitől a haj szerkezete újra összehúzódik, felülete kisimul, az eredmény pedig a ragyogóan fényes hajkorona!

10. Az utolsó tippem lehet, elsőre furcsán hangzik, de nekem fantasztikusan bevált! Cseréld le a pamut párnahuzatod selyemre! Amikor először hallottam róla, én is szkeptikusan álltam hozzá, de nagyon bevált! A selyempárna előtt hiába feküdtem le kifésült, selymes hajjal, reggelre gubancos, és szálkás sörénnyel ébredtem, a selyem felülete viszont sokkal csúszósabb, ezért nem töri meg a fürtjeidet.

Még több

Frizura