Ez a frizura passzol az arcformádhoz

Így tudsz hozzád legjobban illő frizkót választani!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ez a frizura passzol az arcformádhoz

Biztosan te is jártál már úgy, hogy a fodrászodtól a kedvenc sztárod séróját kérted, de sajnos nem az lett a végeredmény, amit vártál. Ennek, legtöbb esetben, nagyon egyszerű a magyarázata: sajnos a vágyott frizura nem passzol az arcformádhoz.

Na, de milyen is az arcformád?

Van egy szuperegyszerű módja, hogy ezt meghatározd: simítsd hátra az arcodból a hajad, fogj egy szemceruzát, állj oda egy nagy tükör elé, és rajzold rajta körbe arcod.

Az arányokat figyelembe véve hat kategóriát különböztethetünk meg: ovális, szív alakú, hosszúkás, szögletes, kerek, illetve a gyémánt formát.

Ovális arcforma

Az ovális a legszimmetrikusabb és frizurák szempontjából a legszerencsésebbnek tartott arcforma. Az archossz hosszabb, mint a szélessége, az állkapocs kicsit keskenyebb, a hajvonal pedig lágyan ívelt. Ilyen arcformája van például Kim Kardashiannek is.

Mivel ennek a típusnak szinte bármilyen frizura jól áll, ha ilyen az arcformád, nyugodtan kísérletezhetsz a fazonok között, ahogy a popsikirálynő is szokott!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Kardashian Look Book (@kimkarlookbook) on Jul 30, 2018 at 9:36am PDT

Szív alakú arcforma

A szív alakú arc legszélesebb része a homloknál van, legszűkebb pontja pedig az állnál, ami általában egy kicsit hegyes is. Ez az a típus, melynél gyakran előfordul, hogy erős arccsonttal is rendelkezik.

Kedvenc dr. Szöszink, Reese Witherspoon is ebbe a kategóriába tartozik. Ennek a típusnak általában a vállig érő fazon a legszerencsésebb, ezen belül pedig az áll neki a legjobban, ha az áll vonalánál lágy hullámokkal szélesíti ezt a területet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Reese Witherspoon (@reesewitherspoon) on Jan 24, 2020 at 11:03am PST

Hosszúkás arcforma

Már tudjuk milyen az ovális arcforma, akkor ennek a típusnak a legegyszerűbb a definíciója: teljesen ugyanaz, csupán kicsit meghosszabbítva.

Ennél a típusnál, hogy optikailag közelebb vigyük az ideálisnak mondott, ovális formához, szélesítenünk kell az arcot. Ezért az angyali, lágy hullámos séró lesz a legjobb barátod, ha hasonló arctípussal rendelkezel, mint például Liv Tyler.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Liv Tyler (@livtylerfansite) on Nov 11, 2017 at 3:40pm PST

Szögletes/négyzet alakú arcforma

A négyzet alakú arcnál a homlok, az arccsontok, és az állkapocs vonala szinte egy szélességben van. Lucy Hale tökéletes példája ennek a típusnak. Egy tompa, oldalra fésült frufruval finomíthatod az erősebb állkapocs vonalat.

Ha a frufrut szkippelnéd, akkor is törekedj a lágy hatású frizkókra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lucy Hale (@lucyhale) on Nov 20, 2019 at 8:04am PST

Kerek arcforma

A kerek arc legfőbb jellemzője, hogy a négyzeteshez hasonlóan, a szélessége és hosszúsága megegyezik, de emellett nincsenek benne kiugró szögek. Ők azok, akiket általában fiatalosabbnak látunk a koruknál, igazi bájos babaarc jellemzi őket. Ilyen például Selena Gomez is.

Ennél a típusnál a fő cél, hogy picit hosszabbítsunk optikailag az arcformán. Ezt a legegyszerűbben úgy érheted el, ha a félhosszú/hosszú hajadból mindig hagysz az arcod mellett hajat, pl. ha összefogod, egy-egy kihúzott arc közeli tincs, hosszabbnak fogja mutatni az arcod.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on Dec 16, 2016 at 10:57pm PST

Gyémánt arcforma

Gyémánt arcformánál a homlok és az állkapocs egyforma szélességű, az arc legkiugróbb, legszélesebb pontjai az arccsontok.

Ha ezzel az az arisztokratikus hatású arcformával áldott meg a sors, a hosszú hajad összefogva is tökéletesen fog éllni, de bátran vágathatsz magadnak menő rövid frizkót is, mint Halle Berry.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jean-Jacques Corbion (@halleberry_fanpics) on Mar 3, 2020 at 8:16am PST

Címkék: arcforma beauty ez illik hozzád frizura haj szépség

Még több Frizura

5 hiba, amit elkövethetsz a hajbalzsamoddal

5 hiba, amit elkövethetsz a hajbalzsamoddal

A legnagyobb baki, ha nem használod – de azért van még pár dolog, amire oda kell figyelni, hogy a hajbalzsamod hatékonyan ápolja a hajadat.

Végre nyitnak a szépségszalonok: ezt üzeni neked a fodrászod

Akár a te fodrászod is írhatta volna ezt a levelet, hogy a lezárások utáni várva várt viszontlátás a lehető legkevesebb parával járjon mindenki számára.

Könnyű befesteni, de szupernehéz megszabadulni tőle – óvatosan, ha fekete hajat szeretnél!

A fekete hajszín szexi, különleges, és hosszú távra szól. Ezt kell tudnod róla az oktatófodrász szerint.

Titkos trükkök a hajbalzsamoddal sztárfodrászoktól

Ott van a fürdőszobapolcon, (remélhetőleg) minden hajmosás után használod, de fogadjunk, hogy tud még újat mutatni a hajkondicionálód!

Amit mindenképp tudnod kell, mielőtt hennával fested be a hajadat!

A hennás hajfestés természetes is, egyszerű is, miért ne próbálnám meg? Azért csekkold előtte, tényleg neked való-e!

Lehet, hogy a hajszíned öregít és nem is tudsz róla!

Nem, nem arról beszélünk, hogy feltűnt egy-két ősz hajszálad. Inkább arról, hogy ha nem jól próbálod eltakarni őket, azzal sokkal rosszabbat tehetsz az összképnek!

Nem vársz tovább, befested magadnak a hajad? Ezt mindenképp olvasd el!

Eddig fodrász festette a hajadat, de most, hogy zárva kell tartania, elgondolkodtál, hogy megoldod magadnak otthon? Ha betartod a szabályokat, jó lesz a végeredmény!

A világ legcukibb hajpakolása – KELL neked egy ilyen!

Egy kis vicceskedés a fürdőben feldobja a napodat, és a hajad is gyönyörű lesz tőle!