A szakállas pasik jobban fertőznek koronavírussal?

Lehet, hogy tényleg jobb lenne legalább rövidebbre vágatnia!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A szakállas pasik jobban fertőznek koronavírussal?

Te is olvastál cikkeket arról, hogy ha szakállas a barátod, te is és ő is nagyobb veszélyben vagytok? Azért nem kell azonnal a nyíróért rohannod, de érdemes lenne megfontolnia, hogy egy időre a hosszú szakállát sima arcbőrre vagy szexi borostára cserélje. A szakállpánikot a Huffington Post cikke szerint egy infografika indította el, amely szerint a szakáll komoly kockázatot jelent. De dr. Thomas Russo, a Buffalo VA Medical Center orvosa szerint ez az infografika alapvetően orvosoknak készült, és olyanoknak, akiknek speciális védőmaszkot kell hordaniuk a vírusveszély miatt – és ennek megfelelő felhelyezését valóban gátolja a szakáll.

A vírus alapvetően cseppfertőzéssel terjed, tehát ha a barátod olyan helyzetbe kerül, hogy a kórokozó megtapadhatna a szakállán, akkor nagy valószínűséggel egyébként is megfertőződne. „Elképzelhető, hogy a szakáll többet felfog a levegőbe kerülő fertőzött nyálrészecskékből – nyilatkozta a szakértő. De ahhoz, hogy ezzel mást is tovább fertőzzön, nagyon közeli kontaktus kell – ami egyébként is fertőzési kockázatot jelent.” Igen, a csókolózás nagyon közeli kontaktus. Szóval szerinted inkább menjen az a szakáll?

Dr John Schwartzenberg, a UC Berkeley’s School of Public Health professzora nyilatkozta a Los Angeles Timesnak, hogy „bár tanulmányok nem készültek a témában, elképzelhető, hogy ha valaki rád köhög, és a szakálladon nyálcseppek tapadnak meg. Amit ha te megérintesz a kezeddel, majd ezzel a szádat, orrodat, szemedet, megfertőződhetsz. Ugyanez persze a hosszú haj esetén is igaz.” Szóval jöhet az a fazonváltás, de ennél sokkal fontosabb, hogy gyakran mossatok kezet, és az arcotokhoz (meg egymáséhoz) csakis tiszta kézzel érjetek! És az sem árt, ha mostanában gyakrabban mostok hajat – ha a munkátok miatt esetleg nagyobb fertőzésveszélynek vagytok kitéve, akkor minden nap! Az arctisztítás pedig legyen különösen óvatos és alapos!

Címkék: covid-19 járvány koronavírus szakáll szépség szépségápolás vírus

Még több Frizura

Tavaszi hajhullás: meddig normális?

Tavaszi hajhullás: meddig normális?

Hirtelen mintha mindenhol a hajadat látnád a lakásban, a ruháidon, a hajkefédben – ijesztő jelenség, de nem kell kétségbe esned!

5 hiba, amit elkövethetsz a hajbalzsamoddal

A legnagyobb baki, ha nem használod – de azért van még pár dolog, amire oda kell figyelni, hogy a hajbalzsamod hatékonyan ápolja a hajadat.

Végre nyitnak a szépségszalonok: ezt üzeni neked a fodrászod

Akár a te fodrászod is írhatta volna ezt a levelet, hogy a lezárások utáni várva várt viszontlátás a lehető legkevesebb parával járjon mindenki számára.

Könnyű befesteni, de szupernehéz megszabadulni tőle – óvatosan, ha fekete hajat szeretnél!

A fekete hajszín szexi, különleges, és hosszú távra szól. Ezt kell tudnod róla az oktatófodrász szerint.

Titkos trükkök a hajbalzsamoddal sztárfodrászoktól

Ott van a fürdőszobapolcon, (remélhetőleg) minden hajmosás után használod, de fogadjunk, hogy tud még újat mutatni a hajkondicionálód!

Amit mindenképp tudnod kell, mielőtt hennával fested be a hajadat!

A hennás hajfestés természetes is, egyszerű is, miért ne próbálnám meg? Azért csekkold előtte, tényleg neked való-e!

Lehet, hogy a hajszíned öregít és nem is tudsz róla!

Nem, nem arról beszélünk, hogy feltűnt egy-két ősz hajszálad. Inkább arról, hogy ha nem jól próbálod eltakarni őket, azzal sokkal rosszabbat tehetsz az összképnek!