Így fess magadnak mesés hajszínt otthon!

Segítünk megtalálni a tökéletes árnyalatot és hajfesték-típust is!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az első gondolatod, miközben a hajfestékek között válogatsz, hogy vajon jól állna-e neked a dobozon lévő árnyalat. Közben azért ne feledkezz meg arról, hogy sok mindennek kell együtt állnia ahhoz, hogy pontosan a csomagoláson látott színeredményt kapd. Vagy valami nagyon hasonlót. Sasvári Tünde, a L’Oréal PR menedzsere segít neked ebben.

Így fess magadnak mesés hajszínt otthon!

Így fess magadnak mesés hajszínt otthon!

Fotó megosztása:

Ismerd meg a hajad!

A hajszálak felületét egy erős külső réteg, a kutikula alkotja, amely egymást fedő pikkelyekből áll. Ez védi a haj kéregállományát, ahol a színanyagok is találhatók. A tartós hajfestékben lévő színelőhívó anyag felnyitja a hajszálakat fedő kutikulákat, a hajfesték pigmentjei így be tudnak hatolni a szálak belsejébe. Ha lezárulnak a kutikulák, a festék színanyagai megtapadnak a haj belsejében, és kész is az új, tartós hajszín! Ha hajszínezőt használsz, az azért kevésbé tartós, mert a színezők festékanyagai a haj felszínét csak fedik be, nem jutnak a szálak mélyére. Nagyon fontos, hogy hajfestés előtt mindig végezz allergiatesztet! Az erre vonatkozó instrukciókat a dobozban a leírásban találod.

Mit jelentenek a számok a dobozon?

A kép inspiráló lehet, de te azért figyeld a dobozon lévő számokat is, amikor választasz!

  • A technikai számok első számjegye a hajfestékkel elérhető színmélységet jelölik (1: fekete, 2: nagyon sötét barna, 3: sötét barna, 4: barna, 5: világosabb barna, 6: sötétszőke, 7: szőke, 8: világosabb szőke, 9: világos szőke, 10: nagyon világos szőke).
  • Az ezt követő számjegyek pedig az árnyalatot adják meg (0: természetes, 1: hamvas, 2: opálos, 3: arany, 4: réz, 5: mahagóni, 6: vörös).
  • A festékek elnevezése többnyire „lefordítja” a számokat, ezért fontos a technikai számok ismerete. A dobozon feltüntetett számnak megfelelő szín tehát a színmélységet plusz az árnyalatot mutatja. Például a 8.1 világos hamvasszőkét, az 5.43 aranyos réz árnyalatú világosbarnát jelent.

Alapszabályok

Próbálj minél közelebb maradni a természetes árnyalatodhoz, a kiválasztott szín lehetőleg maximum két színmélységgel legyen sötétebb vagy világosabb ennél. Azt is vedd számításba, hogy a hajfestékek dobozán feltüntetett kép és a kapott eredmény sok esetben eltérhet egymástól. A színeredmény ugyanis függ a haj természetes színétől is, melyet a doboz hátulján található színtanácsadó jelez a legmegbízhatóbban. A dobozon jelölt árnyalat minden esetben természetes, azaz festetlen hajra vonatkozik. Hajfetékkel már festett hajat sötétíteni lehet, világosítani azonban nem! A festett haj világosításához semlegesíteni kell a haj festett színét – ezt azonban érdemes szakemberre bízni!

Passzol hozzám?

Ahogy az alapozód is akkor jó, ha tökéletesen illik a bőröd színéhez és az altónusához is, a hajfesték árnyalatának kiválasztásakor is több dologra kell figyelni. Egy hajszín sosem önmagában jó, hanem akkor ideális, ha összhangban áll viselője adottságaival, személyiségével!

  • Ha a szemed és a bőröd sötétebb árnyalatú, akkor egy világosabb hajszín nem biztos, hogy telitalálat lesz.
  • Előfordulhat az is, hogy a túl világosra festett árnyalat elvonja a figyelmet az arcodról és csak a feltűnő hajkoronádat teszi emlékezetessé.
  • A sötét hajhoz általában jól passzolnak az arany és karamell árnyalatok.
  • A fekete színnel viszont bánj óvatosan, mert az idő előrehaladtával keményíti az arcvonásokat, így akár éveket is öregíthet rajtad.
Címkék: cosmo beauty frizura hajfesték hajfestés hajszín l'oréal tippek

Még több Frizura

A dús haj titka: használd jól a hajhabod!

A dús haj titka: használd jól a hajhabod!

Ügyes kis kellék a dúsító, volumennövelő hab, de van néhány fontos dolog, amit tudnod kell róla, hogy tényleg olyan legyen a frizurád, amilyennek szeretnéd.