4 jel, hogy rosszul használod a hajpakolásodat

A balzsam mellett szuper hajmaszkot is teszel fel rendszeresen, mégsem olyan a tincseid állapota, mint szeretnéd? Mutatjuk a tökéletes hajápoló rutint!

4 jel, hogy rosszul használod a hajpakolásodat

Ha vastag szálú vagy festett a hajad, akkor kötelező, de ha vékonyabb, akkor is ajánlott rendszeresen pakolással ápolni. Hogy a hajmaszkok minden jótékony hatást kimaxold, Dalotti Gergő, a L’Oréal Professionnel oktatófodrásza segít. „A kondícionáló kisebb koncentrációban tartalmazza a hatóanyagokat, míg a pakolások koncentráltabbak, erőteljesebb ápolást nyújtanak. Vagy az egyiket, vagy a másikat használd, attól függően, milyen állapotban van a hajad – tanácsolja a szakértő. – A vékony szálú hajra bőven elég havi 2-3 alkalommal pakolást tenni, a normál és vastag szálú, erősen igénybe vett hajra lehet gyakrabban, de nem kell minden egyes hajmosásnál. A többi alkalommal természetesen a balzsam elengedhetetlen!”

Mindig törülközőszáraz hajra vidd fel a terméket!

„Mivel vízoldékony anyagról van szó, ha nagyon nedvesek a tincseid, a pakolás egyszerűen lefolyik a szálakról, vagy annyira felhígul, hogy nem lesz elég hatékony. Ráadásul, ha vizesek a szálak, nem tud a hatóanyag a mélyükbe jutni. A törülközővel ne dörzsöld a hajadat, hanem finoman itasd fel vele a vizet” – figyelmeztet Dalotti Gergő.

Válassz a hajtípusodnak megfelelőt!

„Legjobb, ha ehhez a fodrászod segítségét kéred, de ha magad döntesz, vedd figyelembe, hogy vékony, normál vagy vastag szálú a hajad, mennyire sérült vagy töredezett, és hogy mennyire száraz.” Ez alapján keresd meg a megfelelő terméket, a címkéken lévő jelölések a legtöbb esetben segítenek.

Jusson mindenhová!

„Először inkább kis adagot tegyél fel a maszkból, és ha nem érzed elégnek, mehet még egy kevés. Akkor jó, ha már érzed a pakolás textúráját, a haj száraz tapintását viszont nem – ajánlja a szakértő. – Ezután ritka fogú fésűvel fésüld át a hajadat.”

Valami nem jó?

Ha az alapszabályokat betartod, jó eséllyel sokat javulhat a pakolás hatására a hajad állapota. De ha még mindig nem vagy elégedett, Dalotti Gergő segít kideríteni, hol bakizhatsz a hajápolási rutinodban.

1. Száraz, töredezett marad a hajad?

Lehet, hogy erőteljesebb ápolást nyújtó pakolásra van szükséged. De mielőtt lecserélnéd a terméket, próbálkozz a hatóidő növelésével. A maszkokat jóval tovább fent kell hagyni, mint a balzsamot. Ha 5-10 percet ír a használati utasítás, akkor ne spórolj, legyen meg a 10, és tényleg törölgesd meg alaposan a hajadat, mielőtt felteszed!

2. Hamarabb zsírosodik tőle a frizurád?

Fontos, hogy a hajtőhöz semmiképp ne jusson a pakolásból, a fejtetőtől egy tenyérnyivel lefelé kezdd el felvinni a terméket. Ott még biztosan egészséges a hajad, nincs szükség extra táplálásra. Az is lehet, hogy érdemes ritkítanod a pakolás használatát, kísérletezd ki, hogy a heti vagy a kétheti gyakoriság ideális neked.

3. Nehezek, kezelhetetlenek a fürtjeid?

Leggyakrabban a túl sok hatóanyagot tartalmazó pakolás okoz ilyen kellemetlenséget – vékony szálú hajra semmiképp ne tegyél nagyon erőteljes terméket. És a kiöblítésre extrán figyelj oda: bő, langyos vízzel, a hajadat folyamatosan mozgatva addig mosd, amíg a jellegzetes sikamlós érzés eltűnik.

4. Annyira puhák a szálak, hogy emiatt nehezen formázhatók?

Ez a túlápolás jelensége: van, aki szereti, hogy ennyire lágyak a tincsei, mást pont hogy zavar a puhaság miatti formázhatatlanság. Próbáld ki, hogy kevesebbet használsz a pakolásból, és nem a megadott maximális hatóidőn keresztül hagyod fent (de a minimum ajánlott idő azért legyen meg!) Azt is érdemes újra csekkolnod, tényleg a te hajadra való terméket használsz-e, és a használat gyakoriságával is kezdj kísérletezni – lehet, hogy neked elég ritkábban maszkot feltenned.

A legszuperebb termékekért katt a galériára!

galéria

4 jel, hogy rosszul használod a hajpakolásodat

4 jel, hogy rosszul használod a hajpakolásodat

Fotó megosztása:

Még több

Frizura