5 éve nem volt fodrásznál, földig ér a haja

Egy hajmosás legalább fél óra, de szerinte megéri, mert a férfiak nem tudnak ellenállni a hajkoronájának!

5 éve nem volt fodrásznál, földig ér a haja

Több mint másfél méteresre növesztette meg tincseit a Londonban élő, 34 éves Malgorzata Kulczyk – igazából hosszabb a haja, mint amilyen magas ő maga. A nő azt állítja, hogy soha eszébe sem jutott levágatni a haját, szerinte ez teszi őt ellenállhatatlanná a férfiak szemében. „A legtöbb srác alig hiszi el, hogy a hajam igazi. Azt mondják, gyönyörű, lenyűgöző, és nőies. Néhány épp a hajam miatt szerettek belém.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Malgorzata Kulczyk (@miss_longhair) által megosztott bejegyzés, Márc 25., 2020, időpont: 4:29 (PDT időzóna szerint)

A természetes szőke fürtök csak nagy ritkán, egy kis igazítás miatt láttak ollót, utoljára 5 éve, és már simán földig érnek. A lány hetente 3 alkalommal is megmossa, és saját maga által kikísérletezett olajkeveréket használ, hogy egészségesen tartsa a hosszú fürtöket. És mindennap másképp viseli: befonja, copfozza vagy kontyba köti. Amikor relaxálni akar, csak simán leengedi. „Volt olyan kolléganőm, aki annyira irigy volt a hajamra, hogy azt mondta, vágassam le, mert szerinte biztosan nem kényelmes, és túl sokat kell vele foglalkoznom. Aztán egy idő után meggondolta magát, és ő is elkezdte megnöveszteni a haját.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Malgorzata Kulczyk (@miss_longhair) által megosztott bejegyzés, Máj 30., 2020, időpont: 6:11 (PDT időzóna szerint)

Mielőtt azt gondolnád, hogy a te hajad váll alá is alig nő meg, és Malgorzata csak a ritka szerencsések egyike, akik meg tudják növeszteni a hajukat, olvasd el a lány tippjeit:

„A legfontosabb a türelem. És persze az, hogy figyelj oda magadra, egyél egészséges ételeket, fogyassz elegendő folyadékot, sportolj, és kerüld a stresszt.”

És nekünk is van pár szuper ötletünk hajnövesztéshez

  • Minél kevesebbet stylingolod, annál jobb. Amíg növeszted, a hajszárítót is csak alacsony hőfokozaton használd, a simítót és a hajsütőt pedig inkább tedd félre.
  • Próbálj ki speciálisan hosszabbító típusú hajápolókat: ezek egyrészt stimulálják a hajhagymák működését, másrészt összetapasztják a szálak roncsolódott végeit és megakadályozzák, hogy a töredezés miatt ne tudjon megnőni a hajad hosszúra.
  • A balzsam nem elég, fontos, hogy a szálakat tápláld, amennyire csak lehet. De ez ne menjen át túlápolásba (nem kell minden egyes hajmosásnál pakolást használnod), mert akkor kezelhetetlen lesz a hajad, és inkább nem is akarod majd megnöveszteni. Hetente-kéthetente tegyél fel hajmaszkot, és ha igényli a hajad, benne hagyható ápolót is.
  • Amikor mosás után megtörlöd a hajad, ne dörzsöld erősen, és a kifésüléssel is legyél óvatos – ilyenkor nagyon sérülékenyek a szálak.
  • Ha csak teheted, hagyd kiengedve a hajadat, mert így elkerülheted a hajgumi vagy csatok miatt kialakuló töredezést.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Malgorzata Kulczyk (@miss_longhair) által megosztott bejegyzés, Márc 11., 2020, időpont: 1:36 (PDT időzóna szerint)

Még több

Frizura