Így göndörítsd a hajad hajvasalóval – a tökéletes trükk!

Step by step útmutató, hogyan formázz gyönyörű loknikat a lapvassal.

Így göndörítsd a hajad hajvasalóval – a tökéletes trükk!

A laza hullámoktól egyszerre lesz cool és szexi a frizurád. És elég hozzá a hajsimítót elővenned, néhányat ügyesen csavarni vele, szétrázni a tincseket, és kész is a csini hullámos lobonc. A következő technikát Harry Josh sztárodrász (@harryjoshhair) dolgozta ki neked – ő felel Karlie Kloss, Gisele Bundchen, Priyanka Chopra vagy Claudia Schiffer loknijaiért is!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Harry Josh (@harryjoshhair) által megosztott bejegyzés, Aug 25., 2020, időpont: 11:32 (PDT időzóna szerint)

1. lépés: Csomótlaníts!

A száraz hajadat jó alaposan fésüld át hajkefével, hogy egyetlen gubanc se maradjon benne.

Tipp: A Tangle Teezer Fine & Fragile hajkefe (4690 Ft) a vékony szálú, töredezésre hajlamos hajat is kíméletesen és fájdalommentesen fésüli ki. (lovebrands.hu)

2. lépés: Óvd meg!

Jöhet egy hővédő, szöszösödést gátló spray, amit a hajhossz közepétől a végekig vigyél fel. Ha nagyon vékony szálú a hajad, amiben nem igazán marad meg a hullámosítás, oszd tincsekre, fújd be hajlakkal, majd ha megszáradt, fésüld ki belőle jó alaposan.

Tipp: A Lee Stafford Original Heat Protection Shine Mist Hajspray (3600 Ft) megóvja a fürtjeidet, és gyönyörű fényt ad nekik. (douglasshop.hu)

3. lépés: Oszd fel a hajad!

Függőlegesen oszd két részre a hajadat, a hátulsó részt csavard fel és tűzd meg.

4. lépés: Haladj tincsenként!

Körülbelül 3 centis tincsenként haladj, fogd meg az elsőt, és a hajvasalót függőlegesen tartva csíptesd bele a tincset a tőtől néhány centire. Csavarj egyet rajta az arcod felé, és közben egyenletesen húzd lefelé. Ahogy húzod lefelé, egy egész picit lazíts csak a hajvasalón, hogy könnyebben mozogjon.

5. lépés: Váltogasd az irányt!

Ne süsd végig a tincset, néhány centi után nyisd szét a hajvasalót, kicsit lejjebb újra csíptesd bele a hajad, és csavard meg megint, de most az ellenkező irányba! És még válts irányt néhányszor, ameddig el nem érsz a tincs végéig. Az irány cserélgetésétől életteli, természetes hatása lesz a lokniknak!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Harry Josh (@harryjoshhair) által megosztott bejegyzés, Nov 12., 2019, időpont: 12:20 (PST időzóna szerint)

6. lépés: Ismételj!

Ugyanígy haladj tovább tincsenként, ameddig az elülső és a hátsó részt is be nem sütötted. Váltogasd tincsenként, hogy melyik irányba indítod a csavarást – ez is a természetes hatás miatt fontos.

7. lépés: Fixáld!

Finoman rázd szét a tincseket, majd tegyél rá egy kevés rugalmas tartást adó, párataszító hajlakkot!

Tipp: A Nivea Forming Spray Curl Perfect Hajformázó Spray-vel (1599 Ft) a hullámos frizurád bármikor újraformázható, és az alkoholmentes formulának köszönhetően nem kell attól tartanod, hogy kiszárad.

Ha gyakran használsz hajvasalót formázáshoz, ezeket a tippeket érdemes megfogadnod, hogy a forró vas ne tegye tönkre a tincseidet!

 

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

Még több

Frizura