Jön a szöszös haj szezonja – így lesz páraálló a frizurád!

Reggel beszárítod, mire beérsz a munkahelyedre, ezer szálacska áll szerteszét… Ha neked is hajrémálom, a ködös, esős ősz, most figyelj!

Jön a szöszös haj szezonja – így lesz páraálló a frizurád!

Körkefe, simító kefe, hajvasaló, simító krém – te milyen cuccokat vetsz be, hogy a szöszösödésre hajlamos hajad egész nap vállalható legyen? Vörös Tamás, a L’Oréal Professionnel oktatófodrásza (@vorostamaslp) szuper trükköket mutat, hogy ne legyen akkora küzdelem a simítás, és az eredmény tartós maradjon!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Vörös Tamás (@vorostamaslp) által megosztott bejegyzés, Júl 1., 2019, időpont: 8:53 (PDT időzóna szerint)

„Párás időben, azaz nedves környezetben a nedvesség behatol a hajszálba és felszívódik a hajkéregben, emiatt az ott lévő fehérjék megduzzadnak. És mivel a különböző típusú fehérjék nem ugyanolyan mértékben duzzadnak meg, a hajszál szabálytalanul csavarodik és elhajlik emiatt – magyarázza Tamás. – Általában a  göndör, a hullámos vagy az alapvetően szárazabb hajtípussal rendelkezők küzdenek ezzel a problémával, valamint azok, akiknek a haja festve, szőkítve vagy egyéb vegyszeres beavatkozásokkal van kezelve a haja. Ilyen esetekben általában a kutikulák (a hajszál felszínét borító pikkelyszerű lemezkék) nem simulnak egymásra tökéletesen vagy akár sérültek is lehetnek, ettől a hajszál felülete érdesebb, aminek köszönhetően könnyebben veszi fel a nedvességet, és változtatja meg az alakját.”

Hidratálj!

A szöszösödés megelőzését kezdd már a hajmosásnál! „A szálak megfelelő hidratálása és táplálása nagyban megkönnyítheti a dolgodat – folytatja a szakértő. – Célszerű száraz illetve göndör hajtípusra ajánlott termékeket – sampont, balzsamot, maszkot, hajban maradó ápolót – használni. Ezek ugyanis a vízhiányos állapot kezelésére hivatottak, hidratálják a hajszálakat, és sok esetben glicerint tartalmaznak, ami megóvja a hajat a kiszáradástól. Manapság már elérhetőek a piacon olyan termékek is, amelyek kifejezetten a szöszösödés elleni harcban segíthetnek.” Keresd a párataszító hatású ANTI-FRIZZ jelölésű termékeket a polcokon – vagy válogass a cikk végén található galériából!

Száríts ügyesen!

Könnyebb lesz a formázás, ha az elkészíteni kívánt stylinghoz megfelelően illeszkedő terméket használsz szárításhoz és előtte.

  • Ha egyenesíteni szeretnéd a hajadat, akkor már a mosásnál és ápolásnál is válassz simító hatású termékeket, majd a szárítás és vasalás előtt is hasonlóan hajszálsimító hatású, hajban maradó ápolóval ápold a hajad.
  • Göndör vagy hullámos stylinghoz pedig keresgélj aszerint a termékek között, hogy enyhén hullámoshoz, lágy hullámokhoz, vagy definiáltabb göndörebb hatás eléréséhez ajánlják.
  • Szárításnál arra figyelj, hogy ne alulról fújd felfelé a hajat, tehát a hajszál növekedési irányával ellentétesen, ugyanis ilyenkor a meleg levegővel nyithatod a kutikulát, melynek eredményeként a hajszál sprődebbnek, fénytelennek tűnhet és sokkal könnyebben magához veszi a nedvességet a párás levegőből.
  • A végső fixálásnál pedig használj párataszító hatású lakkot vagy szérumot! Ezek a termékek védőréteget képeznek a haj körül, kisimítják a porózus, sérült felületet, így a szálak ellenálóbbak lesznek a fentiekben említett hatásokkal szemben. A kutikula lezárásával nem kerül be nem kívánt nedvesség vagy páratartalom, így a frizura simább marad.
  • Óvd a szálakat a káros hőhatástól: ne mosd nagyon meleg vízzel a hajad, és a túl meleg hajvasaló, sütővas vagy szárító is ront a helyzeten. És válassz minőségi bontókefét, amely fizikálisan nem károsítja a hajszálakat.

Jöhetnek a szuperebbnél szuperebb párataszító, hajsimító termékek? K att a galériára!

galéria

Jön a szöszös haj szezonja – így lesz páraálló a frizurád!

Jön a szöszös haj szezonja – így lesz páraálló a frizurád!

Fotó megosztása:

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

Még több

Frizura