A Disney-mesék legmenőbb hajpillanatai

A GIRLPOWER ott van a kedvenc hercegnőid frizurájában is!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A Disney-mesék legmenőbb hajpillanatai

Szabadítsd fel a hajadat – a Disney-hercegnőknek bejött! Észrevetted, hogy a mesék nagy pillanati sokszor járnak frizuraváltással? Amikor a hősnők eldöntik, hogy többé nem tettetik magukat másmilyennek, amikor felismerik, mennyire erősek is valójában, a hajuk is megváltozik. Lekerülnek a szigorú copfok, fonatok, kontyok, és repkednek a fürtök a maguk természetességében.

Próbáld ki te is, milyen felszabadító, ha nem akarsz minden reggel tökéletesre vasalt vagy fürtönként a helyére igazított frizurával indulni! Hagyd egy kicsit szabadon a hajad, figyeld, milyen, amikor nem formázod agyon, amikor magától szárad meg. Mert egy igazi hercegnő úgy viseli a haját, ahogy csak akarja!

Elsa ikonikus fonata

A Jégvarázs nagy „coming out” jelenetének egyik kulcseleme, hogy Elsa lebontja a bezártságot jelképező szigorú koszorúfonatát, és szupermenő, dús oldalfonatba húzza a haját. A mozdulat mindent visz – innentől hadd szóljon az a varázslat, és legyen hó, olyan lelket mozdító!

Az ötödik szellem

A Jégvarázs 2. sem marad felszabadító hajjelenet nélkül: Elsa megtalálja a múlt elveszett folyóját, az emlékek őrzőjét, és rájön, ki is ő VALÓJÁBAN. Mindenki felszabadultan zokog – a nézők és ő is –, és a haja, amit kicsivel korábban fonatból praktikus copffá alakított (az is elég erős jelenet), innentől szabadon lebeg, és csodásan keretezi az arcát. Végre igazán önmaga lehet!

Mulan szuperereje

Az ő katartikus pillanata viszont egy hajvágás: KARDDAL nyisszantja le gyönyörű tincseit, hogy katonának állva megmenthesse apja jó hírét. Akkora erő van ebben is, és számunkra azt üzeni: senkit nem a külseje vagy a felé támasztott elvárások határoznak meg, és amit igazán szeretnénk, azért képesek vagyunk bármeddig küzdeni. És az elkészült bobfazon is lenyűgöző…

Ne vedd túl komolyan – mint Ariel

Hogy lehet ennyire menőn fésülködni – egy villával?!? Ez A kis hableány egyik legcukibb jelenete, nem igaz? Kit érdekel, ki mit gondol! Minden helyzetben legyél vidám és kreatív. Te persze azért használj inkább valami szupi hajkefét…

Nem kell elrejtőznöd – Merida sem teszi

A vörös hajú skót hercegnő is igyekszik az elvárások szerint élni, pedig valójában egészen különleges egyéniség. Ügyes íjász, szeret vívni, és utálja, ha megmondják neki, mit csináljon. Teljesen kiakad azon, hogy akarata ellenére házasságra kényszerítenék, és az összes kérőjét kenterbe veri íjászatban. A pillanat, amikor lehúzza a fejéről a csuklyát és előbukkannak a vörös fürtjei, csodás. Én én vagyok, nem tudok és nem akarok más lenni – ordítják az égővörös loknik. Persze azért neki is van még mit megtanulnia szeretetről és elfogadásról.

Pocahontas hajánál senkié sem lobog menőbben

Az biztos, hogy mi nem így nézünk ki, amikor a szél borzolja a fürtjeinket. DE mi nem is vagyunk annyira összhangban a természettel, mint a szépséges indián lány. A szerelmes, romantikus, szomorkás vagy épp vidám pillanatokban is olyan gyönyörű a haja (is) – talán mert úgy él és cselekszik, hogy szeretne, ahogy jónak tartja, és ahogy a szíve diktálja. És persze mert Disney-hercegnő!

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

GIF-ek: giphy.com

Címkék: ariel cosmo beauty disney hercegnők disney mesék elsa fonat frizura haj hajváltás Jégvarázs konty mulan

Még több Frizura

5 hiba, amit elkövethetsz a hajbalzsamoddal

5 hiba, amit elkövethetsz a hajbalzsamoddal

A legnagyobb baki, ha nem használod – de azért van még pár dolog, amire oda kell figyelni, hogy a hajbalzsamod hatékonyan ápolja a hajadat.

Végre nyitnak a szépségszalonok: ezt üzeni neked a fodrászod

Akár a te fodrászod is írhatta volna ezt a levelet, hogy a lezárások utáni várva várt viszontlátás a lehető legkevesebb parával járjon mindenki számára.

Könnyű befesteni, de szupernehéz megszabadulni tőle – óvatosan, ha fekete hajat szeretnél!

A fekete hajszín szexi, különleges, és hosszú távra szól. Ezt kell tudnod róla az oktatófodrász szerint.

Titkos trükkök a hajbalzsamoddal sztárfodrászoktól

Ott van a fürdőszobapolcon, (remélhetőleg) minden hajmosás után használod, de fogadjunk, hogy tud még újat mutatni a hajkondicionálód!

Amit mindenképp tudnod kell, mielőtt hennával fested be a hajadat!

A hennás hajfestés természetes is, egyszerű is, miért ne próbálnám meg? Azért csekkold előtte, tényleg neked való-e!

Lehet, hogy a hajszíned öregít és nem is tudsz róla!

Nem, nem arról beszélünk, hogy feltűnt egy-két ősz hajszálad. Inkább arról, hogy ha nem jól próbálod eltakarni őket, azzal sokkal rosszabbat tehetsz az összképnek!

Nem vársz tovább, befested magadnak a hajad? Ezt mindenképp olvasd el!

Eddig fodrász festette a hajadat, de most, hogy zárva kell tartania, elgondolkodtál, hogy megoldod magadnak otthon? Ha betartod a szabályokat, jó lesz a végeredmény!

A világ legcukibb hajpakolása – KELL neked egy ilyen!

Egy kis vicceskedés a fürdőben feldobja a napodat, és a hajad is gyönyörű lesz tőle!

Ezért ne feküdj le soha vizes hajjal aludni

Ha kihagyod a szárítást abban a reményben, hogy reggelre lágyan hullámos hajjal ébredsz, azzal könnyen tönkre teheted a hajadat!