A Disney-mesék legmenőbb hajpillanatai

A GIRLPOWER ott van a kedvenc hercegnőid frizurájában is!

A Disney-mesék legmenőbb hajpillanatai

Szabadítsd fel a hajadat – a Disney-hercegnőknek bejött! Észrevetted, hogy a mesék nagy pillanati sokszor járnak frizuraváltással? Amikor a hősnők eldöntik, hogy többé nem tettetik magukat másmilyennek, amikor felismerik, mennyire erősek is valójában, a hajuk is megváltozik. Lekerülnek a szigorú copfok, fonatok, kontyok, és repkednek a fürtök a maguk természetességében.

Próbáld ki te is, milyen felszabadító, ha nem akarsz minden reggel tökéletesre vasalt vagy fürtönként a helyére igazított frizurával indulni! Hagyd egy kicsit szabadon a hajad, figyeld, milyen, amikor nem formázod agyon, amikor magától szárad meg. Mert egy igazi hercegnő úgy viseli a haját, ahogy csak akarja!

Elsa ikonikus fonata

A Jégvarázs nagy „coming out” jelenetének egyik kulcseleme, hogy Elsa lebontja a bezártságot jelképező szigorú koszorúfonatát, és szupermenő, dús oldalfonatba húzza a haját. A mozdulat mindent visz – innentől hadd szóljon az a varázslat, és legyen hó, olyan lelket mozdító!

Az ötödik szellem

A Jégvarázs 2. sem marad felszabadító hajjelenet nélkül: Elsa megtalálja a múlt elveszett folyóját, az emlékek őrzőjét, és rájön, ki is ő VALÓJÁBAN. Mindenki felszabadultan zokog – a nézők és ő is –, és a haja, amit kicsivel korábban fonatból praktikus copffá alakított (az is elég erős jelenet), innentől szabadon lebeg, és csodásan keretezi az arcát. Végre igazán önmaga lehet!

Mulan szuperereje

Az ő katartikus pillanata viszont egy hajvágás: KARDDAL nyisszantja le gyönyörű tincseit, hogy katonának állva megmenthesse apja jó hírét. Akkora erő van ebben is, és számunkra azt üzeni: senkit nem a külseje vagy a felé támasztott elvárások határoznak meg, és amit igazán szeretnénk, azért képesek vagyunk bármeddig küzdeni. És az elkészült bobfazon is lenyűgöző…

Ne vedd túl komolyan – mint Ariel

Hogy lehet ennyire menőn fésülködni – egy villával?!? Ez A kis hableány egyik legcukibb jelenete, nem igaz? Kit érdekel, ki mit gondol! Minden helyzetben legyél vidám és kreatív. Te persze azért használj inkább valami szupi hajkefét…

Nem kell elrejtőznöd – Merida sem teszi

A vörös hajú skót hercegnő is igyekszik az elvárások szerint élni, pedig valójában egészen különleges egyéniség. Ügyes íjász, szeret vívni, és utálja, ha megmondják neki, mit csináljon. Teljesen kiakad azon, hogy akarata ellenére házasságra kényszerítenék, és az összes kérőjét kenterbe veri íjászatban. A pillanat, amikor lehúzza a fejéről a csuklyát és előbukkannak a vörös fürtjei, csodás. Én én vagyok, nem tudok és nem akarok más lenni – ordítják az égővörös loknik. Persze azért neki is van még mit megtanulnia szeretetről és elfogadásról.

Pocahontas hajánál senkié sem lobog menőbben

Az biztos, hogy mi nem így nézünk ki, amikor a szél borzolja a fürtjeinket. DE mi nem is vagyunk annyira összhangban a természettel, mint a szépséges indián lány. A szerelmes, romantikus, szomorkás vagy épp vidám pillanatokban is olyan gyönyörű a haja (is) – talán mert úgy él és cselekszik, hogy szeretne, ahogy jónak tartja, és ahogy a szíve diktálja. És persze mert Disney-hercegnő!

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

GIF-ek: giphy.com

Még több

Frizura